banner171

Hilal Kaplan, Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi ve Farika’ya Hayran Kaldı

Hilal Kaplan, Sanat Akademisi ve Farika’ya Hayran Kaldı

Hilal Kaplan, Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi ve Farika’ya Hayran Kaldı

Gazeteci-Yazar Hilal Kaplan, Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi ve Farika Kitaplı Kahve’nin, İstanbul için eşsiz hizmetler olduğunu söyledi. Kaplan, “Gaziosmanpaşa’da gençlerin istediği bütün imkanlar, ayaklarının altına serilmiş durumda” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin program konuğu olarak ilçeye gelen Gazeteci-Yazar Hilal Kaplan, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi ve Farika Kitaplı Kahve’yi ziyaret etti. İlk olarak sanat akademisinin derslik ve atölyelerini inceleyen Kaplan,  çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Farika Kitaplı Kahve’yi ziyaret eden Kaplan, burada ders çalışan gençlerle bir araya geldi.

“BURADAKİ AKADEMİNİN İSTANBUL'DA BİR BENZERİ YOK”

Sanat akademisinin gençler için büyük bir hizmet olduğunu söyleyen Kaplan, “Açıkçası buradaki akademinin İstanbul'da bir benzeri yok. Çünkü 50 farklı sanat branşında binlerce öğrenciye hizmet veriyor. 7.000 öğrenci kapasiteli ve 6 yaştan itibaren bütün gençlere hitap ediyor. Çok büyük bir hizmet, bunun ücretsiz belediye tarafından veriliyor olması yani. Burada eğitim sınıflarını da biraz dolaşma imkanımız oldu. Drama sınıfı, saz sınıfı, piyano, keman, gitar, bateri aynı zamanda bir ses kayıt stüdyosu da var. Gerçekten gençlerin isteyip de ulaşamadığı bütün imkanlar, ayaklarının altına serilmiş durumda” dedi.

“FARİKA, ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET”

Farika Kitaplı Kahve’yi de çok beğendiğini ifade eden Kaplan, “Bu kadar çok kitap kapasitesi olması beni gerçekten şaşırttı. İstanbul ilçe belediyeleri arasında böyle bir karşılığı olduğunu sanmıyorum başka hiçbir yerde böyle bir kitaplığın. 40.000 kitaptan bahsediyoruz. Çok güzel okuma alanları oluşturulmuş. Hem öğrenciler için hem çocuk kitapları bölümü bir anne olarak özellikle ilgimi çekti. Anneler, çocukları ile beraber gelip, burada vakit geçirebilirler. Zaten ön tarafı park, orada da vakit geçirebilmek için pek çok imkan var. Bu anlamda Farika, çok önemli bir hizmet. Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni tebrik ederim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153