banner171

İBB'den Gaziosmanpaşa'da Yan Yatan Binayla İlgili Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Gaziosmanpaşa’da yan yatan bina ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İBB'den Gaziosmanpaşa'da Yan Yatan Binayla İlgili Açıklama
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Gaziosmanpaşa'da yan yatan bina ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan tespitlere ve alınan tüm tedbirlere rağmen, bu aşamada, sebebi belirlenemeyen anomaliden kaynaklanan hasar, teknik olarak incelenmektedir.


Nihai durum akademik teknik rapor neticesinde paylaşılacaktır" denildi. İBB'den yapılan açıklamada şöyle; "13.06.2015 günü saat 03.00 civarında, Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro tünel çalışmaları esnasında; Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz mahallesi, 1175. sokakta bir bina hasar görmüştür. Tedbir amacıyla söz konusu bina ve çevresindeki 4 binanın sakinleri tahliye edilmiş, bölgede gerekli emniyet tedbirleri alınmış, vatandaşlar mağdur edilmeden can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Proje öncesinde tünel alt kotunu kapsayacak şekilde yapılan sondajlara göre, bölge zemininin kumlu ve siltli yapıya sahip olduğu görülmüş, tespit edilen su kuyuları doldurulmuştur.

" TBM tünel açma makinelerinin kullanıldığı belirtilerek, "Bölge tünel imalatlarında bu tip zemin koşulları için üretilen en güveniler inşa aracı olan ve tüm dünyaca kabul gören TBM tünel açma makineleri kullanılmaktadır. Ayrıca, inşaat sürecinde etki alanındaki binalarda, olası hareketlerin tespitine yönelik jeoteknik ölçüm ve değerlendirmeler sürekli yapılmaktadır. Metro etki alanındaki tüm binaların ise, inşaat başlamadan önce uzman kuruluş ve akademisyenler tarafından mevcut durumları tespit edilmiştir" denildi. Meydana gelen hasarla ilgili teknik incelemelerin sürdüğü belirtilerek, "Yapılan tespitlere ve alınan tüm tedbirlere rağmen, bu aşamada, sebebi belirlenemeyen anomaliden kaynaklanan hasar, teknik olarak incelenmektedir. Çalışmalara teknik araştırmalardan sonra ortaya konacak önlemler çerçevesinde devam edilecektir. Nihai durum akademik teknik rapor neticesinde paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153