banner171

İstanbul Roman Festivali Gaziosmanpaşa’da Gerçekleşti

İstanbul Roman Festivali Gaziosmanpaşa’da Gerçekleşti

İstanbul Roman Festivali Gaziosmanpaşa’da Gerçekleşti
 Gaziosmanpaşa’da Avrupa Birliği destekli Roman Festivali gerçekleştirildi. Festival renkli görüntülere sahne oldu.
Avrupa Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan, 'Romanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde sosyal içermenin desteklenmesi operasyonu' kapsamında Roman Festivali gerçekleştirildi. Festivale çok sayıda roman derneği temsilcisi ve roman vatandaşlar katıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde kurulan sahnede Romanlardan oluşan Mehteran Takımının keyifli gösterisiyle festivale start verildi. Yine romanlardan oluşan müzik ve dans grupları hazırladıkları gösterileri sundu. Ünlü Roman sanatçıların da sahne aldığı etkinlikte geleneksel roman kıyafetleriyle roman oyun havalarını sunan dans grupları ilgiyle izlendi. Festival kapsamında Gaziosmanpaşa’da toplanan roman derneklerinin üyeleri, roman oyun havaları çalarak danslar eşliğinde eğlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziosmanpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nurettin Öztürk, roman vatandaşlara seslenerek, "Özellikle roman vatandaşlarımızın sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugün için biz eğlence şeklinde özellikle Roman vatandaşlarımıza yakışır bir kutlamayla bu programımızı icra edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153