banner171

İstanbul'da üç yere üç şehidin ismi verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında üç ilçedeki meydan, park ve otoparka terör saldırılarından şehit olan güvenlik görevlilerinin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul'da üç yere üç şehidin ismi verildi

Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Zeytinburnu ilçelerinden gelen isim değişikliği taleplerini değerlendiren Belediye Meclisi, şehitlerin isimlerinin meydan, park ve otoparka verilmesini uygun buldu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Karadeniz Mahallesi, 1116. Sokak, 1115. Sokak ve Çakırcılar Caddesi kesişiminde bulunan meydanın "Şehit Gökhan Topçu Meydanı" olarak isimlendirilmesini değerlendiren Meclis, isim değişikliğini oy birliğiyle kabul etti. Buna göre Gaziosmanpaşa'daki meydana Şehit Gökhan Topçu ismi verildi.

Kağıthane Belediyesi ise Ortabayır Mahallesi'ndeki Santral Caddesi'nin isminin Şehit Polis Hasan Koçer Caddesi olarak değiştirilmesini istedi. Ancak Belediyenin talebi doğrultusunda bir isim değişikliği yapılası uygun görülmedi. Şehit polis Hasan Koçer'in isminin bir parka verilmesi kararlaştırıldı. Bu karara göre Kağıthane İlçesi Ortabayır Mahallesi'ndeki bir parka "Şehit Polis Hasan Koçer Parkı" ismi verilecek.

Bir başka saldırıda şehit olan Volkan Duysak'ın ismi ise Zeytinburnu'nda bir otoparkta yaşatılacak. Zeytinburnu ilçesi Yeşiltepe Mahallesi 57/20. Sokak'ın isminin değiştirilmesini değerlendiren İBB, ilçe kaymakamlığı önünde bulunan İSPARK'a ait katlı otoparka Şehit Volkan Duysak'ın isminin verilmesini uygun buldu.

Alınan kararlara göre terör saldırılarından hayatlarını kaybeden üç güvenlik görevlisinin ismi, artık üç ilçedeki meydan, park ve otoparkta yaşatılacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153