banner171

MAHALLE ŞENLİKLERİNİN MUTLU ÇOCUKLARI…

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale dönüştürmek için başlattığı ve bu yıl ikincisini düzenlediği Mahalle Şenlikleri bugün de Karlıtepe Mahallesi Göçmenler Sokak’ta düzenlendi. Şenlik, çocuklara yönelik çeşitli yarışmalar, orta oyunu, illüzyon gösterileri, mehter gösterisi ve Fetih 1453 filminin gösterimiyle devam ederken çoluk çocuk, yaşlı, genç tüm mahalleli yaz tatilinde unutulmaz bir gün geçirdiler.

MAHALLE ŞENLİKLERİNİN MUTLU ÇOCUKLARI…

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Erhan Başkanla Mahalle Şenlikleri” her gün bir başka mahallede tüm canlılığıyla sürerken, şenliklerin keyfini en çok çocuklar çıkartıyor. Çocuklar düzenlenen şenliklerde belediye tarafından dağıtımı yapılan binlerce toptan birine sahip olmanın mutluluğunu yaşarken yine etkinlik kapsamında dağıtılan soğuk limonata ve patlamış mısırla mutlu saatler geçiriyor. İnteraktif bir şekilde düzenlenen yarışmaları, illüzyon gösterilerini ve orta oyununu heyecanla takip eden çocuklar şişme oyun gruplarında saatlerce kayarak eğlenirlerken, ilerleyen saatlerde de kurulan beyazperdede film seyrederek, unutulmaya yüz tutmaya başlayan yazlık sinemanın da keyfini doyasıya yaşıyorlar

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sıcak yaz günlerini şenliğe dönüştürmeye ve mahalle sakinleriyle belediye arasındaki birliği pekiştirmeye yönelik düzenlediği “Erhan Başkan’la Mahalle Şenlikleri” her yaş grubunun katılımıyla bir eğlence festivaline dönüşürken, şenlikler bugüne kadar Merkez, Yıldıztabya, Fevzi Çakmak, Pazariçi, Karadeniz, Hürriyet, Kazım Karabekir, Bağlarbaşı ve Sarıgöl mahallelerinde gerçekleşirken, bugün de Karlıtepe Mahallesi Göçmenler Sokak’ta geniş bir katılımla gerçekleşti.

Şenliklerde çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerin yanısıra Türk kültürünün önemli temel taşlarından orta oyunu ile evrensel boyutlara ulaşan Türk kahramanlığının görkemli bir anıtı özelliğindeki mehter gösterileri ilgiyle izlenirken, Türk sinemasında rekor düzeyde gişe satışı bulunan, yönetmenliğini Faruk Aksoy’un üstlendiği Fetih 1453 filmide coşku içinde seyredildi.  

Şanlı Türk tarihinin önemli bir adımı olan İstanbul’un fethinin damgasını vurduğu, tüm mahallelerimizde gerçekleştirilecek olan ve her gün saat 19.00’da başlayacak olan mahalle şenlikleri şu mahallelerde devam edecek;

 

6 Temmuz, Cuma                             B.H.Paşa Mahallesi – İnönü Caddesi

7 Temmuz, Cumartesi                     Mevlana Mahallesi -  Sefa Caddesi

8 Temmuz, Pazar                             Şemsipaşa Mahallesi – Lütfü Aykaç Sokak

9 Temmuz, Pazartesi                       Karayolları Mahallesi – Elma Bahçesi

10 Temmuz, Salı                               Yenidoğan Mahallesi – Karlıtepe İ.Ö.O. Bahçesi

11 Temmuz, Çarşamba                   Yeni Mahalle  509-510 sokak kesişimi


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153