banner171

Metin Külünk Gaziosmanpaşa'lı Gençlere 15 Temmuz'u Anlattı!

Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları tarafından tertip edilen konferansa konuşmacı olarak katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları anlattı.

Metin Külünk Gaziosmanpaşa'lı Gençlere 15 Temmuz'u Anlattı!
 Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde Düzenlenen  ''1 Asırlık Gece 15 Temmuz '' isimli konferansa katılan Ak Partili Metin Külünk, Türkiye 15 Temmuz'da tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. darbe girişiminin üzerinden henüz üç ay bile geçmeden bu ihaneti sulandırmaya çalışma faaliyetleri başladı.

Ak Parti Gaziosmanpaşa gençlik kolları başkanı Eray Karadeniz,selamlama konuşmalarının ardından sözü Ak Parti Milletvekili Metin Külünk'e bıraktı.



Külünk, "15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanımız ve ailesine suikast girişimi, Meclis'in, Cumhurbaşkanlığı'nın, güvenlik birimlerinin F-16 savaş uçaklarıyla bombalanması, silahlı helikopterlerle taranması, halkın üzerine tankların ve zırhlı araçların sürülmesi ve otomatik silahlarla taranması suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılmış ve bu süreç içerisinde 241 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 144 vatandaşımız da yaralanmıştır. Darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız, Meclis'imiz, hükumetimiz, siyasi partilerimiz, medyamız ve bütün siyasi farklılıklarını bir yana koyup demokrasiye, hukuk devletine, seçilmiş Cumhurbaşkanı, hükumet ve Meclis'ine ölümüne sahip çıkmasıyla ve bu amaçla yaptığı başarılı mücadeleyle başarısız kılınmıştır. Halkımız büyük bir demokrasi ve hukuk mücadelesi vermiş ve sonuçta demokrasisini korumayı başarmış, buna kast edenler mağlup olmuştur" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz sadece Türkiye’ye has bir terör kalkışması değildir, 15 Temmuz küresel bir hesaplaşmanın adıdır. 15 Temmuz küresel ölçekteki büyük bir mücadelenin Türkiye üzerinden dışa vurumudur. 15 Temmuz, klasik bir terör örgütünün bilindik bir terör örgütünün eline geçirdiği silahlarla devlete başkaldırması değildir. Yeni nesil bir terör örgütünün, 1. Dünya Savaşının 21. yüzyıldaki versiyonu olan vekalet savaşlarında, vekaleti üstlenmiş terör örgütlerinin dünyanın şekillendirilmesindeki bir casusluk şebekesi modeliyle örgütlenmiş bir yapının üstlendiği vekalet üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çökerterek, küresel oyunda Türkiye’yi oyunun dışında bırakmanın adıdır.”

Külünk, 15 Temmuz gecesinde devleti komple çökertip, Türkiye’yi iç savaşa sokmayı hedeflediklerini kaydetti.

Konferansa Gençlik Kollarının Ev Sahipliği Yaptığı Eray Karadeniz,İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  AK Parti Gaziosmanpaşa  İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan yardımcıları,Zekeriya Eroğlu,Beşir Açıkca, Ömer Faruk Yıldız, İlçe Başkan Yardımcıları,Belediye meclis üyeleri,ilçe yönetim kurulu üyeleri,Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit ve yönetimi, Mahalle Başkanları ve yönetimleri  ile çok sayıda Gaziosmanpaşalılar katıldı.
Metin Külünk 
KİMDİR?
Metin Külünk, 6 Kasım 1960 Rize’nin Güneysu doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1993-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde Dış Ticaret dersleri verip, 1995 yılında ilk özel “Dış Ticaret Eğitim Merkezi”ni kurdu. Külünk, 2002-2006 yılları arasında İstanbul İl Teşkilatı'nda çeşitli görevlerde bulundu, 2011 yılında Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge'den Milletvekili seçildi. 

FETÖ'ye karış verdiği mücadeleyle bilinen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarından bugüne aynı siyasi doğrultuda mücadele etmiş bir isim. 15 Temmuz gecesi havalimanında Erdoğan'ın aracında, basın açıklamasında yanında, halkla konuşmasında ise gövdesine siper olmuş. 
İnşaat Mühendisi olan vekil Külünk, 17/25 Aralık darbe girişimi sonrası, kürsülerden 'FETÖ ile mücadeleyi' ve Yeni Türkiye'yi anlatırken hep Erdoğan'ın sahadaki sesi olarak anıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise 'FETÖ'ye karşı' il il, ülke ülke gezerek, adeta bir savaş başlattı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153