banner171

“Özel Eğitim Şenliği” Engel Tanımayan Gösterilere Sahne Oldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri, engel tanımayan sahne gösterileriyle “Özel Eğitim Şenliği’nde” bir araya geldi. Özel öğrencilerin tiyatro ve dans gösterileri büyük beğeni topladı.

“Özel Eğitim Şenliği” Engel Tanımayan Gösterilere Sahne Oldu

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, mehteran, tiyatro oyunu, zumba etkinlikleri ile sahne gösterileri düzenledi. Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde mehteran gösterisiyle başlayan etkinlik, tiyatro oyunu ile devam etti. Engellilerin rol aldığı tiyatro oyunu ailelerinden tam not aldı. Tiyatronun sonunda ise öğrenciler “Çemberimde Gül Oya” şarkısını hep bir ağızdan söyledi. Gösteriye engelli öğrencilerin aileleri de katıldı. Özel öğrenciler, yıl boyunca eğitimlerden öğrendiklerini yılsonu etkinliğinde sergileyerek hem eğlendi hem de yeteneklerini konuşturdu.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

“Özel Eğitim Şenliği” kapsamında gerçekleştirilen diğer programda ise, Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri el emeği ürünlerini Gaziosmanpaşa Meydanı’nda sergiledi. Serginin açılışını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve engelli öğrenciler gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bulunan sergi, 16 Mayıs’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

“BURASI BİZE ÇOK ŞEY KATIYOR”

Mehteran Takımında ilk defa yer alan Seyit Ali Küçük, “Engellilerin hayata tutunmasında büyük katkısı bulunan belediyemize teşekkür ediyorum. Engelliler için böyle sosyal faaliyetler de bulunmaktan mutluyuz. Ailemle birlikte geldim” dedi. Tiyatro da oynayan Mert Seçkin Çekici ise, “ Annem ve yengemlerle geldik. Heyecan var. Umarım sözleri unutmam diye sürekli tekrar yapmaya çalışıyorum. Burayı çok seviyorum. Burada kendimizi buluyoruz. Arkadaşlar ediniyoruz. Sosyal çevremiz daha çok genişliyor. Burası bize bunları katıyor. Bizler buraya gelerek hem kendimizden bir şeyler katıyoruz hem de burası bize çok şey katıyor” şeklinde konuştu.

“ONLARI DÜNYAYA ALIŞTIRALIM”

Özel öğrencilerin çok yetenekli olduğunu vurgulayan Beden Eğitimi Öğretmeni Mehtap Er, “Özel çocuklar olmasına rağmen gayet başarılılar. Bizde sonuç alınca çok mutlu oluyoruz. Büyük bir aile olduk. Kardeşimiz ve çocuğumuz gibi oldular. Algıları çok yüksek. Ne verirsen onu alıyorlar. Amacımız ilk başta sosyalleşmeleridir. Evde durmasınlar, içlerine kapanmasınlar, daha çok geriye gitmesinler. Engel seviyeleri artmasın diye buraya getiriyoruz. Sosyalleşsinler, mutlu olsunlar ve evlerine güzel yüzle gitsinler istiyoruz.  Onları dünyaya alıştıralım. Kendi dünyalarına girmesinler. Bu bize yetiyor” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153