banner171

Pazariçi'nde iftar bereketi...

Pazariçi Mahallesi, Şehit Tamer Vardar Sokak’ta üç bini aşkın vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşen Gönül Sofraları Açık Hava İftarında birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi.

Pazariçi'nde iftar bereketi...
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Açık Hava Gönül Sofraları dün de Pazariçi Mahallesi, Şehit Tamer Vardar Sokak’ta binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Yaşlısı genci, çoluk çocuk, engelli vatandaşlarla birlikte TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş’in de hazır bulunduğu sokak iftarında belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. Mahallede, hep birlikte iftar açmanın huzuru tüm içtenliğiyle yaşanırken alanda kurulu yüzlerce masaya ramazan ayının bereketi saçıldı. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar. İftar öncesi vatandaşlara seslenen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bu güne kadar sokak iftarlarına yaklaşık 35 bin kişinin üstünde bir kitlenin katıldığına dikkat çekerek , “Birlik ve beraberliğin en canlı kanıtı olan bu gönül sofraları ilçemizde her zaman daim olsun’’ dedi.

Program daha sonra belediye bahçesinde ve Mevlana Mahallesi Etkinlik Alanı’nda kurulu platformlarda çocuklara yönelik çeşitli ramazan eğlenceleri, meddah, şişme maskot show, Keloğlan Oyunu ve  Karagöz gösterisiyle sürerken, sıcak havalardan bunalan vatandaşlar etkinlik alanlarında kurulan Osmanlı mimarisinden esinlenilmiş satış dükkanlarında alışveriş yapma fırsatı da buldular.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153