banner171

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin Geri Gelmesi İçin Gözyaşı Döktü

Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da destek verdiği eylemde, yaşlı bir mahalle sakini gözyaşları içerisinde 'Benim kocam burada öldü.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin Geri Gelmesi İçin Gözyaşı Döktü
 Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da destek verdiği eylemde, yaşlı bir mahalle sakini gözyaşları içerisinde 'Benim kocam burada öldü. Yakın diye getirdim, burada tedavi ediyorlardı. Hastaneyi geri istiyoruz dedi.

İstanbul Kent Savunması, Beyoğlu Kent Savunması ve Cihangir Park Forumu, Beyoğlu'nda bulunan Taksim İlkyardım Hastanesi'nin kapatılarak Gaziosmanpaşa'ya nakledilmesini protesto etti. Yerine özel hastane inşa edileceği iddia edilen ve yaklaşık 1 yıldır kullanılmayan hastanenin bahçesinde yağmura rağmen toplanan gruba, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

O HASTANE BURAYA GELECEK Beyoğlu Kent Savunması'ndan Elvan Kıvılcım, yaptığı basın açıklamasında, 'Taksim bölgesinin en önemli ve stratejik konumundaki İlkyardım Hastanesi, henüz plan-proje aşaması tamamlanmadan, uzun bir süre tamamlanmayacağı ortadayken ve hiçbir alternatif önlem alınmadan, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin kararı ile apar topar taşındı. Bölge adeta cezalandırılır gibi hastanesiz bırakıldı dedi. Taksim İlkyardım Hastanesi'ni kamusal bir hastane olarak geri istediklerini vurgulayan Kıvılcım, 'Bizler Beyoğlu'nu ranta açma heveslerinin planlarını çok iyi biliyoruz. Onun için hastanemizi eskisi gibi bahçesinin korunduğu, ilkyardım hizmetinin devam ettiği kamusal nitelikli bir hastane olarak tekrardan geri istiyoruz. O hastane buraya gelecek, başka yolu yok şeklinde konuştu.DHA

YAŞLI KADIN BENİM KOCAM BURADA ÖLDÜ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, 'Türkiye'nin, İstanbul'un her yeri bu iktidar döneminde ranta dönüştürüldü. Şimdi de burası bir rant alanına dönüştürülmek isteniyor. Buna hep beraber izin vermemeliyiz dedi. Mahalle sakini Necla Değer de, gözyaşları içerisinde hastaneyi geri istediğini dile getirdi. Değer, 'Benim kocam burada öldü. Yakın diye getirdim, burada tedavi ediyorlardı. Ama Allah aldı onu. Bu hastaneyi geri istiyoruz diyerek yetkililere seslendi. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153