banner171

TOKİ Avrupa ilköğretim Ulusal gündemde.

TOKİ Avrupa ilköğretim okulu ve 23 Nisan İlköğretim Okulu arasındaki farklar Ulusal basına taşındı.Ulusal fikir gazetelerinden " Radikal " gazetesi bir makalesinde TOKİ Avrupa Konutları ve Hemen karşısındaki 23.Nisan İlköğretim arasındaki sosyal farkları gündeme taşıdı.

TOKİ Avrupa ilköğretim Ulusal gündemde.



TOKİ Avrupa ilköğretim okulu ve 23 Nisan İlköğretim Okulu arasındaki farklar Ulusal basına taşındı.Ulusal fikir gazetelerinden " Radikal " gazetesi bir makalesinde TOKİ Avrupa Konutları ve Hemen karşısındaki 23.Nisan İlköğretim arasındaki sosyal farkları gündeme taşıdı.


İşte o makale..

"Okulu, kafesi, parkı, restoranı, marketi, yüzme havuzu, saunası, spor merkezi, tenis kortları ve hatta güneşlenme terasları olan konut sakinlerinin tek güzergâhı ev ve iş arasında geçer. Bahsedeceğim toplu konuta ait okul, nasıl olduysa konutu çevreleyen beton blokun beş metre kadar dışında kalmış. Hal böyle olunca Gazi Osman Paşa’da (GOP) TOKİ tarafından yapılmış Avrupa Konutları TEM’le aynı adı taşıyan TOKİ Avrupa Konutları İlköğretim Okulu’yla, 23 Nisan İlköğretim Okulu komşu olmuş. Aralarında sadece Abdi İpekçi Caddesi var. Buraya kadar bir sorun yok. Her iki ilköğretim okulunun karşı karşıya olması garip dursa da. 

TOKİ Avrupa Konutları İlköğretim Okulu 27 derslikli bir okul. 23 Nisan İlköğretim Okulu ise 22 derslikli. İlginçtir zenginlerin okulunda (Zengin okulu tabiri konuştuğum velilere aittir) 520 öğrenci varmış. Varoş okulunda ise 265O öğrenci. Zengin okulunda sınıf mevcudu 20-25, Varoş okulumuzda 70’lerde.
Her iki okulun öğretmenleriyle konuşmaya çalıştım. 657’ye tabi oluşları nedeniyle konuşmak istemediler. Tek söyleyebileceğim varoş okulumuzda misafirperver öğretmenlerimizin olması. Diğer okulda ise derdimin ne olduğu anlaşılır anlaşılmaz gönderilmeye çalışıldım. Bana da sadece varoş okulumuzun velileriyle konuşmak kaldı. Binnaz Baş, fakir okulumuzun velilerinden. Ona komşu okulu sordum. “Öğretmenlerden şikâyetimiz yok ama burada sınıf nüfusumuz 68 olduğu için öğretmenler yetişemiyor” diyor. “Niçin o okula kaydetmediniz?” diye sordum. TOKİ konutlarında oturmak gerekiyormuş.
Pembe Mutlu, torunu için okuldaydı. Torunu da komşu okula kayıt ettirilmeye çalışılmış ama kayıt yapılamamış. Utana sıkıla “Ora zengin okulu, bura fakir okulu” diyor. 

Psikoloji bozan nakil 
Gülsen Arslan ise “Zaten o okuldaki veliler bizi istemiyor” diyor. Bir yıl önce Emine Sabit İlköğretim Okulu’ndaki inşaat çalışmaları nedeniyle öğrenciler TOKİ Avrupa Konutları İlköğretim Okulu’na sevk edilmiş. Arslan’ın akrabası bir çocuk bu sevkle bir süre zengin okulunda okumuş. Zengin-fakir ayrımından dolayı çocuğun psikolojisinin bozulduğunu söylüyor. “Ben de çocuğumu oraya kayıt ettirecektim. İkametgâh istediler bizden. Eğer yoksa Avrupa Konutları’nda oturan birisinin adresini gösterebileceğimizi de söylediler. İstemedim. Çocuğumun da psikolojisi bozulur diye.”
Zengin okulun konutlara uyumlu binası ile fakir okulun eskimeye yüz tutmuş binası farklı olsa da çoğu şeyler aynıydı. Koşuşturan çocuklar, terden su oluncaya kadar oynanan oyunlardan dolayı kızaran yanaklar vardı. Yani hemen her şey aynıydı.Yani TOKİ çok şeye kadir. Bunlardan biri de insanları ayırmak. "


Radikal

YORUM EKLE
YORUMLAR
GÜLSEREN  AYKAYA
GÜLSEREN AYKAYA - 11 yıl Önce

sizsiniz varoş gerizekalilar

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153