banner171

Uluslararası 2. Abdülhamid ve Gazi Osman Paşa Sempozyumu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Osmanlı’nın Son Nefesi – 2. Abdülhamid ve Gazi Osman Paşa” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

Uluslararası 2. Abdülhamid ve Gazi Osman Paşa Sempozyumu

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde izlediği siyasetle tarihte büyük bir iz bırakan Sultan 2. Abdülhamit Han ve Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’nın tarihi mirasının yaşatılması amacıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından “Osmanlı’nın Son Nefesi – 2. Abdülhamid ve Gazi Osman Paşa” başlıklı uluslararası bir sempozyum gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı gelişme ve büyüme sonucu ulusalarası arenada yaşanan gelişmelerin tarihin ışığında daha iyi anlaşılmasını sağlamayı hedefleyen sempozyumda pek çok önemli bilim adamı sunum gerçekleştirecek. Bu önemli programda Sempozyum Başkanlığı’nı Yard. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz’ın yürütürken, Bilim Kurulu Başkanlığı ise Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından gerçekleştirilecek.

Sempozyumda 2. Abdülhamit’in dönemin büyük güçlerine karşı mücadele tüm yönleriyle ele alınacak. Birbirinden ilginç ve önemli konuların tartışılacağı sempozyum 6 oturum halinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda dikkat çekici başlıklar olarak Prof. Dr. Azmi Özcan “Bir Sultan ve İnsan: II. Abdülhamid”, Prof. Dr. Cezmi Eraslan “Yıldız’dan Dünyaya Bakış: II. Abdülhamid’in Dış Siyaseti”, Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya “Yıldız’dan Memlekete Bakış: II. Abdülhamid’in İç Politikası”, Prof. Dr. Vahdettin Engin “Sultan II. Abdülhamid’e Karşı Darbe ve Suikast Girişimleri”, Prof. Dr. Sami Şener “Sultan II. Abdülhamid Döneminde Siyasi Düşünce Hareketleri”, Yard. Doç. Dr. Recep Çelik ise “Gazi Osman Paşa’nın Siyasi Ufku ve Sultan II. Abdülhamid” başlıklı birer sunum gerçekleştirecek. İki gün sürecek sempozyumun sonunda ise sunumu yapılan bildiriler bir kitap olarak yayınlanacak.

Sempozyum 28 Nisan 2016 Perşembe ve 29 Nisan 2016 Cuma günleri, 09.30-17.00 saatleri arasında Gaziosmanpaşa GOPARK Junior Salon’da gerçekleştirilecek. Tarihimize damga vurmuş 2. Abdülhamid Han ve Gazi Osman Paşa anısına düzenlenen sempozyumuna tüm halkımız davetlidir.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153