banner171

Usta: AVM değil spor kompleksi yapıyoruz

Usta: AVM değil spor kompleksi yapıyoruz

Usta: AVM değil spor kompleksi yapıyoruz
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, düzenlediği basın toplantısında Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun yıkılıp yerine AVM yapılacağı iddialarını şiddetle yalanladı. Başkan Usta, stadyumun yerine yapılacak Spor Kompleksi ve Yaşam Alanı ile yeni Gaziosmanpaşa Stadyumu hakkında da detaylı bilgi verdi. 
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, düzenlediği basın toplantısıyla Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddialarını yalanlarken, bölgeye yapılacak Spor Kompleksi ve Kent Meydanı ile yeni Gaziosmanpaşa Stadyumu hakkında açıklamalarda bulundu. Çeşitli görsellerle projelerin anlatıldığı basın toplantısına Başkan Usta’nın yanı sıra ilçedeki Belediye Başkan Yardımcıları, amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve muhtarlar da katıldı. 

GAZİOSMANPAŞA STADYUMU’NUN YERİNE AVM YAPILACAĞI İDDİALARI KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL
Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun ilçe için önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Usta, “Geçmişte Sedat Balkanlı, Saffet Akyüz, Saffet Sancaklı gibi birçok ünlü sporcumuzun yetiştiği, hala da yetişmeye devam ettiği bir stat burası. Çünkü Gaziosmanpaşa çok büyük bir potansiyele sahip. Stadımız ilçemize bu anlamda çok büyük bir hizmet verdi. Ama hizmet verirken de tıpkı insanlar gibi, başka mekanlar gibi ömrünü tüketmiş olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle buraya stadın ötesinde fonksiyonlara sahip bir proje yapmak istiyoruz” dedi. 

Göreve ilk geldikleri andan itibaren Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun mevcut halini güzelleştirme çabası içinde olduklarını belirten Başkan Usta, “Stadın olduğu yerde haşhaş tarlaları vardı, tribünler kırık döküktü, bira şişelerinden geçilmiyordu. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş sahanın drenajını yapmak, tribünlerini onarmak, sahayı temizleyip suni çimle kaplamak ve futbol oynanır bir hale getirmek oldu. Bu hizmetleri 1 ay içerisinde yaptık. İlçemizin çok kapsamlı ihtiyaçları olduğu halde futbolu ve sporu önemsediğimiz için ilk yaptığımız çalışma bu oldu” dedi. 

İlçeye uzun yıllardır hizmet veren bir stadın yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddiasını ise kesin bir dille reddeden Başkan Usta, “Bu kadar sıkışmış, hele hele bu kadar sosyal donatı alanı ihtiyacı olan ilçemizde spor kültürünün yaşadığı bir mekanın asla bir AVM olmasını istemiyoruz. Buraya AVM yapılacağı iddialarını şiddetle reddediyorum. Buraya bir AVM yapılacağı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Tam tersine biz AVM’lerin şehir dışına taşınması için çaba sarfediyoruz. Bu mekanın büyük bir yatırımla sadece ilçemizin insanlarını değil, komşu ilçelerdeki insanları da ağırlayabileceğimiz bir spor kompleksi ve yaşam alanı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.
 
 
 
 
SPOR KOMPLEKSİ VE KENT MEYDANI PROJESİ İÇİN ANKET YAPILDI 
Özellikle gençlerin ve kadınların yeni yapılacak spor kompleksi için yoğun bir talebi olduğunu belirten Başkan Usta, projeleri hazırlarken vatandaşların görüşlerine başvurmak amacıyla değişik zamanlarda anket çalışması yaptırdıklarını kaydetti. Başkan Usta, daha sonra stadyumun yerine yapılacak projeyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi: 
“Bu bölgeye fitness’ten tutun voleybola, basketboldan yüzme havuzuna birçok spor dalını barındıracak bir spor kompleksi ve yaşam alanı yapmak istiyoruz. Özellikle nüfusça kalabalık olan bu bölgemizde insanlarımız için büyük bir ihtiyaç olan bir yüzme havuzunun yapılmasını önemsiyoruz. Çok amaçlı bir spor kompleksi yapmaktaki amacımız, ilçemizde yapılamayan birçok spor branşının yapılmasına imkan tanımak. Şu anda ilçemiz genelinde spor yapılmaya müsait böyle bir alan yok. Bununla birlikte ilçemizde sadece 22 tane futbol kulübü, 35 tane spor kulübümüz var. Bu spor kulüplerimizin yönetim merkezi anlamında çok ciddi ihtiyaçları bulunuyor. Spor kompleksimizin içinde ilçemizde bulunan spor kulüplerimize birer yönetim merkezi tahsis etmek istiyoruz.
Yine bu bölgemizde park ve gezi alanlarımız bulunmuyor. Çocuklarımıza, gençlerimize ve yaşlılarımıza ayrı ayrı birimler oluşturup insanlarımızın kullanımına açık bir mekan olarak dizayn etmeyi hedefliyoruz. Yine kafeler gibi dinlenme ve sohbet ortamları oluşturmayı da planlıyoruz. İnsanlarımızın nefes alabileceği bir mekan oluşturmak niyetindeyiz.” 

5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ, UEFA STANDARTLARINDA BİR STADYUM YAPILACAK 
Mevcut stadyumun yerinin değişmesinde UEFA kriterlerini karşılamamasının önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Başkan Usta, yeni stadyum projesi hakkında ise şu bilgileri verdi: 
“Tarihi bir geçmişe sahip olan Gaziosmanpaşa Stadyumumuz için Spor Kompleksi ve Kent Meydanı projemizle eş zamanlı yürüyecek yeni bir projemiz var. Mevlana ya da Yıldıztabya mahallelerinden birinde, yani hangisi daha fizibl olursa orada yeni bir stadyum projesini hayata geçirmek istiyoruz. Burada yapılacak projeyle eş zamanlı yürüyecek, modern ve 5 bin kişi kapasiteli bir stadyum yapacağız. Belki de İstanbul’da ilk kez kendi enerjisini güneş enerjisinden elde edecek bir proje hazırlıyoruz. Yeni yapılacak stadyumumuza ulaşım da şimdikinden çok daha kolay ve rahat gerçekleşecek.” 

Her iki projenin de altında birer zemin altı otopark projesi yer aldığını vurgulayan Başkan Usta, Spor Kompleksi ve Kent Meydanı projesinde 600 araçlık, yeni Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda ise 1000 araçlık bir otopark yapılacağını söyledi. 

Başkan Usta, projelere ne zaman başlanacağı ile ilgili soruya ise “Şu anda avan projeler bitti. Stadyum projemizle birlikte yürüyeceği için tarih veremiyoruz. Stadyum projemizin mülkiyet problemleri var ve zemin etüdleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Uygulama projelerinin haziran ayında bitmesini planlıyoruz. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar inşaatların başlamasının önündeki engelleri aşmak” diye cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153