banner171

Vezneciler-Gaziosmanpaşa metro hattı 2 milyar 200 milyona mâl olacak

İstanbul'un gelişen bölgesi Gaziosmanpaşa, yapılan ulaşım projeleri ile değerine değer katıyor… Proje aşamasında olan çalışma ile bu bölgeden yeni iki metro hattı daha geçecek.

Vezneciler-Gaziosmanpaşa metro hattı 2 milyar 200 milyona mâl olacak
 Ulaşım alanında yapılan projelere bir yenisi daha eklendi. Proje aşamasında olan Vezneciler-Gaziosmanpaşa metrosu 2019 yılında hizmete girecek. 
2017 yılında hizmete girecek olan Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa-Mahmutbey metro hattı projesinin yanı sıra 2019 sonrası iki yeni metro hattı daha Gaziosmanpaşa’dan geçecek.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın ilçenin ulaşımı konusunda modern sistemlerin kullanılması amacıyla yaptığı girişimler sonucu Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy Metro hattı ile Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattı projeleri hayata geçecek. Bu projeler arasında ilçede 4 durağı bulunan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının ilçenin ulaşımında büyük bir rahatlama getirmesi bekleniyor.

Projenin bedeli 2 milyar 200 milyon TL

İstanbul’un Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri arasında hizmet verecek Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı Sistem Hattı projesi için ÇED süreci ise başladı.

Metro hattı projesinin tanıtım dosyası, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygun bulundu. Projeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü hayata geçirecek. Vezneciler- Gaziosmanpaşa metro hattının proje bedeli, 2 milyar 200 milyon TL olarak hesaplandı.



Metro hattı istasyonları şöyle:

– Gaziosmanpaşa
– Küçükköy 1
– Küçükköy 2
– Yenimahalle

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153