banner171

Yeni Mahalle Taziye Evi Hizmete Açıldı

Yeni Mahalle Taziye Evi Hizmete Açıldı

Yeni Mahalle Taziye Evi Hizmete Açıldı
 Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan Paşa Camii Taziye Evi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşları zor günlerinde yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen taziye evlerine Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan Paşa Camii Taziye Evi de eklendi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Hep birlikte kılınan Cuma namazının ardından taziye evinin açılışına geçildi.

“MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Açılış öncesi konuşma yapan Başkan Usta, “Bizim medeniyetimizde camiler, cemiyet olma, cemaat olma ve bütün dünyevi işleri hasbihal etme ortamlarıdır. Biz ibadetlerde kullansak bile camilerin külliyelerinin alt kısımları hem taziye evi olarak hem de çeşitli organizasyonlarda ve ihtiyaçlarda kullanılabilecek mekânlar olarak dizayn edilebilir. Umarım bundan sonra da daha iyi bir hale dönüşmesiyle ilgili de hep birlikte bir gayret içinde oluruz. Mahallemize hayırlı olsun. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

CENAZE YAKINLARI TAZİYE EVİNDE AĞIRLANIYOR

Yakınlarını ebedi hayata uğurlayan vatandaşların acılarına ortak olmak ve bir nebzede olsa acılarını hafifletmek adına gerçekleştirilen taziye hizmetleri, Türk-İslam kültürünün önemli değerleri arasında yer alıyor. Bu anlamdaki ihtiyaçları karşılama noktasında hareket eden Gaziosmanpaşa Belediyesi de merhum veya merhume yakınlarını talepleri doğrultusunda taziye evinde ağırlıyor. Hizmetler kapsamında cenaze sonrasında vefat edenlerin yakınlarına araç tahsis edilirken, başsağlığına gelen vatandaşlara da yemek ikramında bulunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153