banner171

Zabıta Ekiplerimizden Ateş Ölçer ve Maskeli Pazar Denetimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgenin ardından pazar yerlerinde denetlemelerde bulundu.

Zabıta Ekiplerimizden Ateş Ölçer ve Maskeli Pazar Denetimi
 Ekipler, pazar girişinde vatandaşların ateş ölçümünü yapıp, maske dağıttı. Pazarcılara ise tezgahlar arası 3 metre kuralının ihlal edilmemesi için uyarılar yapıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla yayımlanan yeni genelge ile semt pazarlarındaki önlemler artırıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri de yeni kuralların uygulanması adına Perşembe günü kurulan halk pazarında denetimler gerçekleştirdi. Pazarın giriş ve çıkış noktalarını bariyerlerle ayıran ekipler, farklı noktalardan pazara giriş yapılmasına müsaade etmedi. Aynı zamanda pazar alanına yeni kurallarla alakalı bilgilendirici pankartlar asıldı.

TEZGAHLAR ARASINDA 3 METRE MESAFE KURALI UYGULANDI

Pazar girişinde vatandaşların ateş ölçümünü yapan zabıta ekipleri, vatandaşlara maske dağıttı. Pazara alışverişe gelen 65 yaş üzeri vatandaşlar ise uyarılıp evlerine gönderildi. Ayrıca tezgahlara “Sağlığınız bizim için önemli lütfen el sürmeyiniz" yazılı kağıtlar yerleştirildi. Denetleme sırasında iki pazarcıya tezgahlar arasında bırakılması gereken 3 metre kuralını ihlal ettiği için cezai işlem uygulandı. Tezgahları arasında yalnızca 1 metre mesafe koyan pazarcılara Kabahatler Kanunu'na göre 392'şer TL para cezası kesildi.

"UYGULAMA ÇOK GÜZEL, YALNIZ UYULMASI LAZIM"

Uygulamaların hem vatandaşın hem de pazarcının sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Mustafa Kara, "Olanları görüyoruz, işi ciddiye almak lazım. Uygulama çok güzel, yalnız uyulması lazım. Sözde kalmaması gerekiyor. Bu uygulamalar aynı zamanda pazarcının sağlığı içinde geçerli. Biraz dikkat etmemiz lazım bu aşamayı atlatana kadar" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Büro Amiri Mehmet Ali Şahan, "Vatandaşlarımıza pazarlarımızın giriş ve çıkış noktalarının farklı olduğunu gösteriyoruz. Pazarımızda 103 esnaf var. Esnaflarımıza 3 metre kuralına uyması yönünde sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Esnafımıza maske ve eldiven konusunda yardımcı oluyoruz. Kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemleri yapıyoruz. Bütün bilgilendirici çalışmaları yaptık. Birçok yerde uyarıcı yazılarımız var" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153