banner171

Gaziosmanpaşa’da Şimdi neler olacak?


26 Ocak Cumartesi günü yayınlanan Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı bazı mahallelerde riskli alanları tespit etti. Bu kanuna göre  
  • 1. Merkez Mahallesi, 
  • 2. Pazariçi Mahallesi, 
  • 3. Yeni Mahalle, 
  • 4. Yıldız Tabya Mahallesi, 
  • 5. Bağlarbaşı Mahallesi, 
  • 6. Kazım Karabekir Mahallesi 
  • 7. Fevzi Çakmak Mahallesi 
  • 8. Barbaros Hayrettin Paşa mahallesi, 
  • 9. Karadeniz mahallesi
  • 10. Karayolları Mahallesi
  • 11. Mevlana Mahallesi 
Olmak üzere tam onbir mahallemizde belirlenen alanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı üzerine riskli alan ilan edildi. Bu gelişmeleri bugün Gaziosmanpaşa belediye başkanımız Dr. Erhan Erol ile müzakere etme şansımız oldu. Sokakta çok sorulan bazı soruları Belediye başkanımıza sorduk ve Önümüzdeki süreçle alakalı neler olabileceğini öğrendik.

Öncelikle bu gelişme ile Gaziosmanpaşa bölgedeki ilçelerle kıyaslandığında kentsel dönüşüm’de oldukça önemli yol almış duruma geldi. Çevre ve Şehircilik bakanımız Erdoğan Bayraktar ile Gaziosmanpaşa Belediye başkanımız kentsel dönüşüm ile alakalı önümüzdeki hafta bir protokol imzalayacaklar. Akabinde Onbir mahallede belirlenen bölgelerle alakalı yapılacak Master plan çalışmasıyla projelerde bir bütünlük sağlanacak.
Çatı plan olarak belirlenen Master plana uygun olarak yapılacak bölgesel planlarla bölgedeki dönüşümün tüm detayları Gaziosmanpaşa belediyesince belirlenecek. Bölgenin tüm talepleri bu Master plan kapsamında göz önünde bulundurulacak.
Sarıgöl, Mevlana mahallesi ve Pazariçinde kurulan Kentsel dönüşüm ofislerinde onlarca teknik personelin aylar süren mesaisiyle, Sarıgöl civarında yaklaşık yüz bina, Yıldıztabya’da onlarca bina olmak üzere, Mevlana mahallesinde iki tane büyük blok’tan oluşan bir sitenin yıkıma hazır bir şeklide boşaltıldığını görünce dönüşümün boyutlarını daha iyi anlayabiliyorsunuz.
 
Öğrendiğimize göre Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm Sayın Başbakanımızın Şubat ayında vereceği start ile oldukça hızlı bir şekilde başlayacak. Bu dönüşüm için gerekli tüm altlıklar belediye yönetimince hazırlanarak Çevre ve Şehircilik bakanlığına sunulmuş bile. Erhan başkan Tüm süreçleri oldukça yakından ve titizlikle takip ediyor. Hemen hemen her gün ilgili müdürlüklerden süreç hakkında bilgi alan Belediye başkanı, son aylarda haftada bir gününü de Ankara’da geçiriyormuş bu dönüşüm projesini hayata geçirmek için.
Geçen cumartesi Bakanlar kurulu kararının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasıyla, Gaziosmanpaşa çok önemli bir fırsat yakalamış oldu. Konumu itibarı ile İstanbul’un tam göbeğinde bulunan ilçemiz, umarım bu fırsatı değerlendirir ve İstanbul’un güzellikleri ile anılan, herkesin yaşamak istediği ve” sağa sola savrulan kendi çocuklarının tekrar yaşamak için geri geldiği” bir bölgesi haline gelir. 
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemil alemdar
cemil alemdar - 11 yıl Önce

bu haberin bilimsel çalışması varmı . prof ahmet ercanın bilimsel çalışmasında özellikle küçükköyün en güvenli bölge olduğunu yazmış ve dinlemiştim.kumlu çiflik hariç. şimdi bilimsel kanıt olmadan neye dayanarak bu mahalleler yayınlanıyor halkta tedirginliğe sebep olmak içinmi.birde sormak istediğim neden yeni binalar yapılıyor bu bir çelişki değilse nedir bu sorularımın cevabını bilimsel gerçeğe dayanarak cevaplanmasını istiyorum. saygılarımla.

mesut kayabasi
mesut kayabasi - 11 yıl Önce

kentsel dönusüm nedeniyle gayrimenkullerde fiyat artisi mi yoksa fiyatlarda biraz duragan yada asagi ivme mi olur.umarim bu kentsel dönusum donusum bolgesi haricindeki insanlar icin de iyi olur.yeni yerlerin yapilmsi degisim olmasi fiyatlarin artmesina neden olmaz.ew alcaklar icin bir sanş olur.

misafir
misafir - 11 yıl Önce

kıyamete hazırlıyorlar insanları yüksek yüksek binalar. ve yalancı bir mehdi

mahir çelik
mahir çelik - 11 yıl Önce

yeni yapılan binaları neden kentsel dönüşüm proje alanına alıyosunuz..?bu projeleri müteahit firmalar başka yerlerdenmi talep etti.siz vermedinizmi.her projenin altında sizin imzanız yokmu.?sanki aradan çok uzun zaman geçmiş gibi şimdi neden milletin vatandaşın huzuru
bozuluyor buna ne mantık nede bir anlam veremiyorum.yorum değerli yetkililer ve okurlarımızındır..!!saygılarımla.

coşkun yıldırım
coşkun yıldırım - 11 yıl Önce

mevlana mah. projesinin yapımını toki mi üstleniyor acaba

kadriye çağdaş
kadriye çağdaş - 11 yıl Önce

karadeniz mahallesinde tek belediyenin belirlediği bu yerler veya mahalleler mi deprem ri̇ski̇ altinda yani
karadeni̇z mah. 1215 soksk 34/4 nolu dai̇rede ben bahçe kati üstündeyi̇m yatak odasinin duvari yikilmak üzere beledi̇yeye geldi̇p burolari tek tek gezdi̇m ne di̇lekçemi̇ kabul etti̇ler nede kayda aldilar ri̇ski̇ beli̇rleyenler. beni̇ neden görmezden geldi̇ler şu anda evi̇ boşaltip ki̇raya çikmiş durumdayim. gazetelere mi̇ yazalim.

hatice.aydın
hatice.aydın - 11 yıl Önce

5 dayrem var rusatlı binam kaçak yapmadık 1988 gazisondurakta tapuluyerimi aldılar sabri öztük zeeamanındabizi561/2karayolarınaverdilerşimgine erhan erolbizleri sirese bıktık budevlette büyük para kazanmıyoruz asgarıücret7500 değil 740 alıyoru

hatice.aydın
hatice.aydın - 11 yıl Önce

5 dayrem var rusatlı binam kaçak yapmadık 1988 gazisondurakta tapuluyerimi aldılar sabri öztük zeeamanındabizi561/2karayolarınaverdilerşimgine erhan erolbizleri sirese bıktık budevlette büyük para kazanmıyoruz asgarıücret7500 değil 740 alıyoru


banner208

banner148

banner150

banner153