banner171

GÜÇ BİRLİKLERİ OLUŞMALI !


Çevremizde o kadar nitelikli insan bulunmasına rağmen , bu nitelikli insanların siyasi ortamda , kültürel ortamda , sosyal ortamda olmaması beni üzmektedir.
Bu değerli insanlar sanırım ülkemizin bir çok bölgesinde mevcut olup , bu değerlerden toplumun faydalanıyor olamayışı toplum adına üzücü bir olaydır.
Bu değerlerin büyük bir bölümü siyasete bulaşmış , bir türlü siyasetten yollarını ayırmış veya kendilerini nadasa bırakmış insanlardır. Küskünlükleri vardır , yönetimlerle kan uyuşmazlıkları vardır , seçimler sonucu öyle olması gerektiği için sahada yerini alamayıp tribünde maç izlemektedirler.
Günümüzde tüm gelişmiş dünya ülkelerinde insana çok değer verilmektedir. İnsanın fikri parayla pulla ölçülemeyecek bir değerdir. Bu anlamda bilgili , birikimli , donanımlı bu insanlar mutlaka bir buluşma nonktası bulup topluma faydalı işler yapmalıdırlar diye düşünüyorum.
Özellikle  kendilerini daha özgür diye tanımlayan sosyal demokrat ,çağdaş ,modern insanlar siyasi partilerden ve stk lardan kendilerini soyutlayıp üç beş arkadaşla adeta keyif yaparcasına zamanlarını heba etmektedirler.

Bu nitelikte ki insanların bu tür keyif yapma lüksü olduğunu düşünmüyorum.  Özellikle bölgemizdeki ilçelerde Gaziosmanpaşa ,Eyüp ,Bayrampaşa ,Sultangazi de bu arkadaşlar mutlaka fikirlerini , önerilerini ,projelerini sunmalılar ve bu bölgede yaşayan insanlar da bunlardan faydalanmalı diye düşünüyorum.

İlçelerin  güvenlik ,eğitim , kültürel ,sportif ,siyasi   konularıyla ilgili görüş bildirmelerinde mutlaka olmalılar diye düşünüyorum. Özellikle meslek sahibi olan değerli arkadaşlarımız dan bu ilçeler fayda sağlamalılar.
Çok basit bir örnekle bu nitelikli insanlar ayın bir günü toplanıp , güncel konularla ilgili bir araya gelseler sanırım büyük projeler ortaya çıkacaktır. Bu olaydan hem kendileri , hem de toplum faydalanmış olacaktır.
Bu toplantı neticelerini de yerel medya aracılığıyla kamu oyuyla paylaşmaları bence nefis olacaktır. Benim gönlüm temiz düşüncelerle bunları arzu etmektedir. Bir örnek vermek gerekirse İlçemizde yaşanılan Kentsel Dönüşümle ilgili işin içerisinde mutlaka bölgenin AVUKATLARI , MÜHENDİSLERİ olamlıdır.

Eğitim le ilgili İlçenin değerli eğitimcileri bu oluşumlarda görüş bildirerek bölgelerine fayda sağlamalılar diye düşünüyorum.

Bu oluşum siyasi ve stk lara bağlı olmadığından özgürce her konu hakkında görüş bildiriyor olmalı. Örneğin İlçenin Profesyonel Spor Kulübü maalesef AMATÖR KÜMEYE düştü bu konularla ilgili bile topluma bilgi ve yön veriyor olabilecek bir güce sahip olmalıdır.
İnanıyorum ki  bu birliktelikler çok kısa bir zaman içerisinde bölge siyasteine de güç katacaktır.  
Özetle değerler , güçler bir araya gelip değere değer , güce güç katılmalı ve bu GÜÇ BİRLİĞİ , İlçemizin ve  ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzu durumlara gücü yettiğince müdahil olmalıdır.
GÜÇ BİRLİKLERİ OLUŞMALI !

Ali Şen
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153