banner171

19 ilde yarın okullar tatil edildi

19 ilde yarın okullar tatil edildi

19 ilde yarın okullar tatil edildi
 Yoğun kar yağışı nedeniyle Giresun, Batman, Sinop, Bitlis, Van, Zonguldak, Edirne, Şırnak, Bartın, Artvin, Samsun, Rize, Kırklareli, Kastamonu, Trabzon, Muş, Ordu, Tekirdağ ve Mardin'de yarın okullar tatil edildi
Kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Giresun, Batman, Van, Zonguldak, Edirne, Bartın, Rize ve Kırklareli'nde il genelinde, Bitlis, Sinop, Samsun, Artvin, Trabzon, Kastamonu, Mardin, Şırnak, Tekirdağ ve Ordu'nun bazı ilçelerinde, Muş'ta ise kimi okullarda eğitime ara verildi.

Giresun'da yarın okullar tatil

Giresun'da kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Doğankent ilçesinde de sadece köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin yarın izinli sayılacakları bildirildi.

Batman'da yarın okullar tatil

Batman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Sason ilçesinde iki, merkez ve diğer ilçelerde bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine karar verildiği bildirildi.

Sason ilçesinde yarın ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise yarın eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.,

Mardin'de yarın okullar tatil

Mardin Valiliği, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur, Dargeçit ve Ömerli'de 2 gün, Midyat, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde ise 1 gün eğitime ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitime ara verildiği belirtildi.

Sinop'ta yarın okullar tatil

Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede üç gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alındığını bildirdi.

Ayrıca, Sinop Üniversitesi'nde yarın yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği ifade edildi.

Bitlis'te yarın okullar tatil

Bitlis'in merkez, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.Kar yağışı, kapanan bazı yollar ve karayollarındaki buzlanmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis kent merkezi, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Zonguldak'ta yarın okullar tatil

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Öte yandan engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bartın'da yarın okullar tatil

Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle yarın ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Edirne'de yarın okullar tatil

Edirne il merkezi ve ilçelerde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Şırnak'ta yarın okullar tatil

Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. İlk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Artvin'de yarın okullar tatil

Artvin'in üç ilçesinde yarın eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Van'da yarın okullar tatil

Van'da, mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın okullar tatil. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ulaşımın sağlıklı yapılamadığı gerekçesiyle okulların tatil edildiğini söyledi.

Samsun'da yarın okullar tatil

Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 8 ilçede yarın ara verildiği belirtildi.

Trabzon'da yarın okullar tatil

Trabzon'da bazı ilçelerde kar nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi. Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, eğitime Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ve Araklı ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Arsin ve Ortahisar ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da eğitime yarın ara verildiği, diğer ilçelerde ise eğitim öğretime devam edileceği, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Rize'de yarın okullar tatil

Rize'de etkili kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Rize Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, üç gündür etkili olan kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğine işaret etti.

Vali Yazıcı, il geneli ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılması kararı alındığını kaydetti.

Kastamonu'da yarın okullar tatil

Kastamonu'da, kar nedeniyle 3 ilçede bir gün, 3 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Kastamonu'nun Abana, Cide, İnebolu ilçelerinde yarın Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ilçelerinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kırklareli'de yarın okullar tatil

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

Tekirdağ'da yarın okullar tatil

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitime ara verildiğini bildirdi.

Muş'ta yarın okullar tatil

Muş'ta, kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin deva edeceğini ancak yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin idari izinli sayılacağını belirtti.

Ordu'da yarın okullar tatil

Ordu'da kar ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde üç gündür etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmanın bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretime ara verildiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153