banner171

30 TIR ile PKK’nın imdadına yetişti

KYB lideri Talabani'nin oğlu Kubat, TSK'nın bombardımanı sonrasında PKK'ya 30 TIR'la lojistik malzeme ve sağlık ekipmanı gönderdi.

30 TIR ile PKK’nın imdadına yetişti
 TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyine yönelik yaptığı operasyonlarla büyük darbe yiyen terör örgütü PKK'nın imdadına, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani ve Almanya yetişti.
Kubat Talabani, Türk Hava Kuvvetleri'nin bombardımanı sonrasında lojistik ve sağlık merkezleri, silah, yiyecek içecek depoları büyük ölçüde imha edilen, militan kadrosunda önemli zayiat veren PKK'ya 30'dan fazla TIR la, lojistik malzeme ve sağlık ekipmanı gönderdi. Ağırlıklı olarak Almanya'dan getirilen lojistik malzeme ve sağlık takımı, 17-18 ve 19 Ağustos tarihlerinde, İran üzerinden Irak'ın kuzeyine oradan da Kandil'e gönderildi.

'AÇILIM'SÜRECİ
Örgüt, AKP'nin "açılını süreci" olarak adlandırdığı ve askerin kışlasından dışarı çıkarılmadığı dönemde, bir taraftan Kandil'deki mevzilerini tahkim ederken diğer yandan da lojistik gereksinimlerini, uzun yıllar Türkiye'ye karşı eylem yapabilecek düzeyde geliştirdi. Kandil ve çevresindeki kamplarda yaralanmalara ve yanıklara karşı ameliyat yapılabilecek kadar gelişmiş bir sistem kurarken, depolarını da militanların hemen her tür ihtiyaçlarının karşılanacağı malzemelerle doldurdu. Elektronik ve haberleşme sistemlerini geliştirdi, hatta kamplar arasında internet üzerinden görüntülü izleme yapabilecek kadar gelişmiş kamera düzeneği bile kuruldu. Örgüt aynı dönemde, militan kadrosunu da genişletip, terör eğitimini hızlandırdı.
Ancak, TSK'nın, 24, 28-29 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde yaptığı hava operasyonları örgüte ciddi anlamda zarar verdi. Lojistik ve sağlık merkezleri vuruldu, silah depoları havaya uçuruldu, özellikle 1 Ağustos'ta, İran sınırının sıfır noktasındaki Cheekta Dar Dağı'na yapılan operasyonla militan kadrosu da büyük bir darbe yedi.
Sıkışıp kalan terör örgütünün imdadına ise Kubat Talabani yetişti. Örgüt yöneticileri, zarar tespit çalışmasından sonra Talabani ile temas kurup, acil ihtiyaçlarını bildirdiler. Bunun üzerine bölgesel yönetimin peşmerge gücünün başındaki komutanlarından biri ile Talabani'nin kendi şirketi PKK'ya yardım operasyonu için harekete geçti.

AF ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Ağırlığını Almanya'dan gelen sağlık malzemelerinin bulunduğu 30'dan fazla TIR, Irak'ın İran'ın Piranşehir'e açılan sınır kapısı olan Hacıümran üzerinden Irak'ın kuzeyine giriş yaptı. 17 Ağustos'ta sınırı geçen TIR'lar, 18 ve 19 Ağustos tarihlerinde Kandil Dağı çevresindeki PKK kamplarına yüklerini boşalttı. PKK'ya götürülen sağlık malzemeleri arasında, Türk uçaklarının operasyonları sırasında yaralanan militanların tedavisinde kullanılacağı tahmin edilen yanık ilaçlarının da yer aldığı öğrenildi.
Kubat Talabani, 2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı sırasında, ABD askerlerinin yaptığı baskını videoya çekmiş ve Türkiye'den büyük tepki görmüştü. Kubat Talabani, daha sonraki dönemlerde de PKK'ya yönelik genel af çıkarılması için Ankara'ya çağrıda bulunmuştu.

Kaynak : Aydınlık

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153