banner171

6 milyonluk gaspta IŞİD izi

İstanbul'daki 1 milyon 916 bin dolarlık gasp olayını soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gasp edilen paranın terör örgütü IŞİD'e ait olduğu iddiası üzerine soruşturmayı çok yönlü olarak yürütüyor

6 milyonluk gaspta IŞİD izi
 23 Haziran günü Bakırköy'de meydana gelen gasp olayında, uluslararası bir şirketin Kazakistan distribütörü olan Özbekistanlı işadamı Orabeg Ergasov, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gümrükten 1 milyon 916 bin dolar (Yaklaşık 6 milyon TL) nakit para çekti. Üç kişinin kendisini takibe aldığını fark etmeyen Ergasov, 3 gaspçı tarafından, Ataköy yan yolda gasp edildi.
KAÇARKEN SİLAHLARI ATTILAR

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yapılan incelemenin ardından Orabeg Ergasov, ifadesi alınmak üzere Bakırköy Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Ergasov ifadesinde, '10 aileye ait olan 1 milyon 916 bin doları çekerek yola çıktım. Olay yerine geldiğimde arkamdan gelen ve daha önceden fark etmediğim araç içerisinde bulunan 3 kişi, durdurmak istedi. Peşimden de 3 el ateş ettiler. Bunun üzerine durunca da içinde para olan çantamı gasp ederek kaçtılar' dediği öğrenildi. Ergasov'un paraların sahipleri olduğu iddia ettiği 10 aile hakkında ise bilgi vermediği öğrenildi.

OLAY YERİNDE SUSTURUCU TAKILI GLOCK BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda olaydan hemen sonra gaspçıların olay yerinde düşürdükleri takside bulunan cep telefonundan en son irtibatta olduğu tespit edilen Özbekistan uyruklu Davranbek K., adlı kişi gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Olay yerinde ayrıca 2 adet de susturucu takılı glock marka tabanca bulunmuştu.

PARADA TERÖR ÖRGÜTÜ İZİ

Gaspla ilgili soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, paranın terör örgütü IŞİD'e ait olduğu iddiasını araştırıyor. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen gaspçıları yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153