banner171

Abdullah Gül'den İran açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılması hakkında konuştu.

Abdullah Gül'den İran açıklaması
 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılmasını yorumladı.
"EN BÜYÜK ZAFERLERDEN BİRİSİ"

Anlaşmayı "Soğuk Savaşın sona ermesinden bu yana diplomasinin elde ettiği en büyük zaferlerden birisi" olarak nitelendiren Abdullah Gül, şunları söyledi:

"TÜM TARAFLARI TEBRİK EDİYORUM"

"BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülke, İran ve Almanya başta olmak üzere ilgili tüm tarafları tebrik ediyorum. Bilhassa içten ve dıştan gelen baskılara rağmen büyük bir cesaret örneği sergileyen ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in hakkını teslim etmek gerekir."

TARAFLAR TİTİZ VE YAPICI OLMALI

Böylesi büyük anlaşmalarda uygulamadan kaynaklanan sorunlar olabileceğine işaret eden Gül, uygulama sürecinde tüm tarafların titiz ve yapıcı olması gerektiğini vurguladı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, "Tabiatıyla bu anlaşmayı bilhassa bölgemiz bakımından yeni bir başlangıç olarak görmek lazım. Şimdi İran'ın tehdit algıları temelinde şekillendirdiği Ortadoğu politikalarında değişiklik olacağını ümit ediyorum. Bu diplomatik zaferin bölgedeki diğer meselelerin çözümü için de örnek teşkil edeceğini ve kolaylaştıracağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153