banner171

Acun Ilıcalı’ya ‘format’ cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK), Acun Ilıcalı’nın “O Ses Çocuklar” programına ceza geldi. Program RTÜK tarafından “bölüm başı” yerine “formatı” nedeniyle cezalandırıldı.

Acun Ilıcalı’ya ‘format’ cezası
 RTÜK, “O Ses Türkiye” adıyla gösterilen, TV8’de de farklı bir format uygulanarak “O Ses Çocuklar” ismini alan ve çocukların yarıştığı programa onay vermedi. Özellikle çocukların birbirleriyle yarıştırılmasının yanlış olduğu gereçesiyle programa daha önce birkaç kez bölüm başına ceza veren RTÜK, bu kez farklı bir müeyyide uyguladı. RTÜK, programa bölüm başına değil, “formatı” nedeniyle ceza verdi.  Bundan sonra çocukların bu tür programlarda yer alması durumunda herhangi bir ihlal aranmayacak doğrudan ceza verilecek.

150 bin TL ceza

RTÜK, programın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 150 bin TL ceza verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153