banner171

Ahmet Türk için 18 yıl hapis istemi

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ahmet Türk için 18 yıl hapis istemi
 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Türk hakkında hazırlanan 44  sayfalık iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede,  terör örgütü PKK, KCK sistemine geçiş, sözde yargı yüksek adalet divanı, idari  mahkeme heyeti, bölgesel örgütlenme ve YDG-H yapılanması şema şeklinde detaylı  bir şekilde yer aldı.  
Terör örgütü PKK/KCK'nın, 30 yılı aşkın süredir  sürdürdüğü terör faaliyetlerinin zaman zaman çıkmaza girmesi üzerine çıkış  yolları aradığı belirtilen iddianamede, terör örgütünün isim değişikliklerine  giderek uluslararası kamuoyunda çirkin yüzünü gizleme gayretiyle hem uluslararası  kamuoyu nezdinde imaj yenileyip zaman kazanmaya hem de iç kamuoyunu oyalamaya  çalıştığı bildirildi.  Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye  getirilmesinin PKK/KCK terör örgütünde kırılma noktası olduğu aktarılan  iddianamede, bu dönemde meydana gelen 11 Eylül saldırılarının dünya kamuoyu  üzerindeki etkileri ve Türkiye'nin diplomatik girişimleri sonucunda PKK'nın ABD  ve AB'nin terör örgütleri listesine girmesinden sonra hareket alanı ve gündem  oluşturma kapasitesinin azaldığı, siyasi anlamda hamle yapmasının imkansız hale  geldiği vurgulandı. 
 
KCK sistemi içerisinde yapılan değişikliklerin değerlendirildiği  iddianamede, şunlar kaydedildi:
 
"Yapılan değişikliklerin örgütün mevcut sürece paralel olarak 2013  başından itibaren izlediği 'savaşa da hazırız barışa da' ikili politikasına  paralel nitelikte taktiksel nitelikte bir adım olduğu, bu kapsamda örgüt üst  yönetiminin hızlı karar ve inisiyatif alabilecek dinamik bir yapıya  kavuşturulmasının hedeflendiği değerlendirilmektedir. PKK/KCK terör örgütü KCK  sisteminin daha etkili olması amacıyla 30 Haziran-5 Temmuz 2013 tarihleri  arasında gerçekleşen KONGRA-GEL 9. genel kurulunda yürütme konseyi eş  başkanlığına Cemil Bayık ve Hülya Oran isimli örgüt mensupları getirilmiştir.  Terör örgütü sözde anayasa olarak kabul ettiği KCK sözleşmesi kapsamında kendi  yargı, yürütme ve yasama mercisini kurdu. Bu sözleşmeye aykırı davranan kişilere  cezai yaptırım uyguluyor."  İddianamede, şüpheli Türk'ün PKK/KCK terör  örgütü adına Türkiye'de faaliyet yürüten KCK/TM yapılanması içinde "siyasal alan  merkezi" içerisinde örgütsel faaliyetler yürüttüğünün tespit edildiği aktarıldı.  İddianamede, 2007-2009 tarihleri arasında Öcalan'ın Demokratik Toplum Kongresinin  (DTK) kurulmasına, işleyiş tarzı ile görev ve sorumluluklarının neler olduğuna  ilişkin olarak avukatları aracılığıyla İmralı Cezaevi'nde yapmış olduğu görüşme  notlarında, Türk'ün başkanlığında bir heyetin oluşturularak Diyarbakır ve Kuzey  Irak'ta yapılacak konferanslara katılmaları gerektiği şeklinde talimat verdiğinin  belirlendiği aktarıldı.
 
Talimatların ardından yapılan DTK çalıştayında Türk'ün, "İnşa sürecine  katkı sunmak istiyoruz", "Ulusal kurumlaşmaların yaratılması" ve "Çözüm olmadan  nasıl silah bırakılsın" şeklinde yorumlarda bulunduğu bildirilen iddianamede,  Öcalan'ın kurmak istediği "demokratik konfederal" yapının inşa sürecine DTK eş  başkanı olarak Türk'ün katkı sunmak istediği, KCK/PKK terör örgütü adına kırsal  alanda faaliyet yürüten silahlı örgüt mensuplarının, Kürt sorunu çözülmeden  silahlarını bırakmamaları gerektiği şeklinde görüş beyan ettiğinin anlaşıldığı  kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153