banner171

AK Parti Sözcüsü Ünal: Merkel'in açıklamasından sonra Interpol'ün Akhanlı'yı serbest bırakması anormaldir

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. AK Parti'deki istifalarla ilgili konuşan Ünal, '(Erdoğan Akhanlı'nın İspanya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması) Türkiye'nin, bir adi suçluyla ilgili Interpol'e kırmızı bülten ile aranması yönünde talepte bulunması ve Interpol'ün de bu talebi değerlendirmesi son derece normal. Burada anormal olan, Merkel'in açıklamasından sonra Interpol'ün ilgili şahsı serbest bırakmasıdır.'

AK Parti Sözcüsü Ünal: Merkel'in açıklamasından sonra Interpol'ün Akhanlı'yı serbest bırakması anormaldir
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal'ın konuşmasından bazı satırbaşları:
"Bu istifalar, AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Son iki yıl içerisinde 200'e yakın AK Parti ilçe başkanı, yine 20'ye yakın il başkanı değiştirilmiştir. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır. Buradan birilerinin başka anlamlar çıkarması doğru değildir."

"(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun karavanda çekilen fotoğrafı) Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti olarak değerlendiriyorum. Daha önceki yürüyüşle bir bağlantı kurulup önümüzdeki kurultaya dönük de bir algı düzenlemesi aslında. Dolayısıyla dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti ama başarılı bir halkla ilişkiler faaliyeti olarak görmüyorum. Çünkü adalet kurultayını bundan sonraki süreçte atlet kurultayıyla özdeşleştirmek de sanırım başarılı olmayan bir halkla ilişkiler faaliyetidir. "

"(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun karavanda çekilen fotoğrafı) Burada Sayın Genel Başkanın atletle oturmasında herhangi bir sakınca söz konusu değil. Sakınca olarak gördüğümüz şey şudur, bir siyasetçinin atletle fotoğraf çektirmesi başka bir şeydir, bu vatandaştan, halktan birisi olmak demek değildir. Vatandaştan, halktan birisi olmak demek, öncelikli olarak halkın yer sofrasına diz kırıp oturabilmektir, ayakkabıyla eve girmek demek değildir."

"(Erdoğan Akhanlı'nın İspanya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması) Türkiye'nin, bir adi suçluyla ilgili Interpol'e kırmızı bülten ile aranması yönünde talepte bulunması ve Interpol'ün de bu talebi değerlendirmesi son derece normal. Burada anormal olan, Merkel'in açıklamasından sonra Interpol'ün ilgili şahsı serbest bırakmasıdır."

"Aslolan Türkiye'nin 15 Temmuz'la hesaplaşmasıdır, Türk yargısının 15 Temmuz'la hesaplaşması, FETÖ'yü ve FETÖ'cüleri yargılamasıdır. Bu yargılamayı hakimlerimiz, savcılarımız gerektiği gibi yaparken, neden ısrarla anamuhalefet partisi hakimlerimizin, savcılarımızın 'siyasetten talimat aldığı' gibi absürt bir iddiayı sürekli ortaya atıyor? Neden anamuhalefet partisi ısrarla 'efendim gerçek darbeciler yargılanmıyor' gibi bir iddiayı ortaya atıyor? Gerçek darbeciler yargılanıyor. 15 Temmuz gecesi bunlar suçüstü yakalandılar ve şu anda Türk yargısına hesap veriyorlar."

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153