banner171

Akdoğan: Diyanet Mücadelede Etkin Rol Oynamalı

"Önümüzde dini açıdan hastalıklı bir yapı var. Paralel Yapı o insanların dinini esir almış" diyen Yalçın Akdoğan: Diyanet'e çağrı yaptı:

Akdoğan: Diyanet Mücadelede Etkin Rol Oynamalı
 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Sabah gazetesinin Ankara Bürosu'nu ziyaret etti. Akdoğan Paralel Yapı'dan çözüm sürecine, muhalefetten başkanlık sistemine kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi: 
KAVGA DEĞİL MÜCADELE: 

Paralel Yapı ulusal güvenlik meselesi. Sadece AK Parti değil Türkiye düşmanlığı üzerine kurgulanmış bir model var ortada. Bu nedenle düşman kategorisinde görmek lazım. Su uyur düşman uyumaz. Bunlar dış bağlantılarla başka bir amaca hizmet ediyor. Cumhurbaşkanımızın, bütün kurumların uyumlu bir şekilde mücadelenin parçası olması yönündeki kararlılığı çok önemli. Bu bir kavga değil, mücadele. Sadece AK Parti'nin ya da hükümetin değil, devletin mücadelesi. Batı da bize yardım etmeli. Ortada elle tutulmayan, gözle görülmeyen, hesap vermeyen, meşruiyeti olmayan hayalet yapı var. Başarılı olsalardı ülkede esaret rejimi kurulurdu. 

HASTALIKLI VE HABİS: 

Önümüzde birçok yönden hastalıklı bir yapı var. Küresel düzeyde siyaset mühendislerinin taşeronluğuna soyunmuş, istihbarat oyunları oynayan, dini açıdan da tamamen habis nitelik kazanmış, amaca ulaşmak için her yolu mubah gören, her türlü kötülüğü yapabilecek olan, bukalemun gibi renkten renge giren, kendi yalan dünyasında, tamamen takiye üzerine kurulmuş bir yapı söz konusu. Tek tek çok iyi gibi görünen insanlar birden canavara dönüşüyor. Bunun diğer insanları yok eden terör örgütlerinden farkı yok. Biri insanların hayatını yok ediyor, diğeri hayatlarını mahvediyor. 

DİNİ MÜCADELE LAZIM: 

Farklı alanlarda hukuk içinde mücadele etmek gerekir. Ancak dini olarak da mücadele önemli. Yapının çekirdek kadrosu o insanların dinini resmen esir almış. Bu insanları kurtarmak lazım. O insanlar adeta mahkûm olmuş. Oradan çıkarlarsa, bu yalan dünyaya tepki gösterirlerse, dinlerinin çökeceğini düşünüyorlar. İslam tarihinde bu tür sapkın anlayışlar çok görülmüştür. Diyanet bu hastalıkla mücadelede daha etkin rol almalı. 

SİSTEM FELÇ OLUR: 

Türkiye'de sistemin tıkandığı AK Parti'den önce belliydi. Yaşanan krizler bir sistem kriziydi. AK Parti'nin tek başına iktidar olması, halk desteğine sahip olması, başarılı icraatları sorunu arka plana itti. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle yeni bir durum var. Sistemin paralize olmaması için ivedilikle başkanlık gündeme getirilmeli. Başkanlık sistemi her yerde federasyon değil. Türkiye de kendine özgü bir model geliştirecek. Federasyon tartışmaları korkutmaya dönük. Başkanlıktan geriye dönüş yok.

"DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ KARAKOL BASKINI GİBİ"

BaşbAkan Yardımcısı Akdoğan çözüm süreciyle ilgili olarak ise şunları söyledi: 

ÜÇ DIŞ ETKEN: 

Çözüm sürecine yüzde 68 destek var. Bu Tayyip Erdoğan'a, AK Parti iktidarına duyulan güvenle ilgili. Sürece karşı olan üç tür dış etki var. Birincisi süreci doğrudan sabote etmek isteyen ülkeler. İkincisi PKK'yı enstrüman olarak kullanmak isteyen ülkeler. Üçüncüsü de "Biz de bu sürecin parçası olmalıyız" diyerek Kandil'i dolduran ülkeler. Provokatif eylemler kadar önemli olan siyasetin sabote edici dil kullanması. Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanımıza dönük savaş açan yaklaşımı her hangi bir karakol basmaktan daha yıkıcı bir etki yapmıştır. 

TEDAVİ GEREKİYOR: 

Herkesin zımni kabulü şudur: "Bunu idare edip gidelim." Bu, "Her yıl 500, 600 şehit verelim, milyarlarca doları toprağa gömelim" demektir. Bu sürdürülebilir insani ve vicdani durum değildir. Artık tedaviye geçmemiz gerekiyor. Terör hep siyaseti baskı altına almak, dizayn etmek, sivil siyaseti zayıflatmak için kullanılan bir enstrümandır. Birileri bu oyuna dönmek isterse geçit vermeyiz. Bir tarafta silahlı bir yapı olsun diğer tarafta siyasi bir yapı olsun. Bu demokrasiye inanmamaktır. Demokrasiye inanıyorsan bırakacaksın silahları. Ben senin hezeyanlarını, ütopyanı, kızıl elmanı yapmak zorunda değilim. Gel topluma kendin anlat. PKK bir an önce silah bırakmalıdır.

Sabah

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153