banner171

Akın Öztürk'ün savcılık ifadesi ortaya çıktı

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk: Askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Torunlarımı görmek için üsteydim

Akın Öztürk'ün savcılık ifadesi ortaya çıktı
 Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akın Öztürk'ün savcılık ifadesinde hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi.
Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma devam ediyor.

Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanlardan aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de bulunduğu 27 general ve amiral Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarına ifade verdi.

Ardından bu isimlerin tamamı tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

'YÖNETEN BEN DEĞİLİM'

Akın Öztürk'ün savcılık ifadesinin ayrıntıları da ortaya çıkıyor. 

Öztürk'ün savcılık tutanağına yansıyan ifadesinde ise şunları söylediği kaydedildi:

'Ben askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Bu darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem. İstanbul'da olay günü bir arkadaşımın kızının düğünü vardı. O düğüne katılmam gerekiyordu, ben İstanbul'a gidemedim. İzmir'deki noter işlerim dolayısıyla gidemedim. İzmir'de noter işlemleri yaptırdığımı ispat edebilirim. 

İzmir'de saat 11.30 civarında noter işlerim bitti. 13.30 sıralarında askeri uçakla Ankara'ya gittim. Yanımda Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldim. Doğrudan torunlarımı görmek üzere Akıncı Üssü'ne gittim. Ben Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim. Akıncı Üssü'nde uçak iniş kalkışları oluyordu. 

Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce bir şey fark etmedim. Düğün sahibi Mehmet Şanver'i aradım tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni geri aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını ne olduğunu sordu. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum.

Hava Kuvvetleri Komutanı da düğündeydi. Beni aradı uçakların Ankara'da alçak geçiş yaptığını bu duruma müdahale etmemi söyledi. Bana uçakların alçak geçiş yapmasına müdahale etmemi istedi. 5 dakika içerisinde üste bulunan Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim.'

64 yaşındaki Akın Öztürk'ün, darbenin başındaki isim olduğu ve darbenin gerçekleşmiş olması durumunda Genelkurmay Başkanı olacağı ifade ediliyordu.

57 KİŞİ CEZAEVİNDE

Öte yandan Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edilen 57 darbeci asker, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153