banner171

Almanya Başbakanı Merkel'den zirvede sitem

Almanya Başbakanı Merkel'den zirvede sitem

Almanya Başbakanı Merkel'den zirvede sitem
 Zirvenin açılış oturumunda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, uluslararası insani hukuk ve buna uyulması meselesinin üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Bu hukukun Suriye ve başka yerlerde çok ciddi şekilde ihlalini gördüklerini dile getiren Merkel, hastane gibi insanların en çok ihtiyaç duyduğu yerlere sürekli saldırıların olduğunu vurguladı.
'DESTEĞİMİZİ ARTIRIYORUZ'

En acil yerlerde insani yardımların ulaşmasını sağlamak ve bunun için birlikte çalışmak gerektiğini dile getiren Merkel, şöyle devam etti: İnsani yardımların mümkün olan en kısa sürede sunulması gerekiyor. Bunu sadece bir felaketten felakete koşarak değil daha sistematik bir şekilde sunmalıyız. Çoğu zaman taahhütler veriliyor fakat kimse bunu uygulamıyor. Almanya olarak bu taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz. BM bu fonu 1 milyar dolara çıkarmak istiyor. Bu konuda biz de desteğimizi artıracağız. İyi bir şekilde finansmanı gerçekleştirilmiş fonlara ihtiyacımız var. Belli ödemeleri almaya hakkı olanların bunu minnet duyarak almamaları gerekiyor. Bugün bir başlangıç sinyali veriyoruz. Küresel faaliyetlerin, ihtiyacı olanlara yardımı sağlayabilmesi için entegre bir sistem kurmamız gerekiyor. Hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz. Her insanın sadece tek bir hayatı var ve o hayatı sürdürülebilir ve anlamlı şekilde yaşama hakkı var. Bunu yapabilmesi için de o kişilere bu fırsatın verilmesi gerekiyor. Çoğu insan bu fırsatı göremiyor....

VİZE SERBESTİSİNDE TERÖR HASSASİYETİMİZ GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi sırasında ikili temaslarda da bulundu. Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yaptığı 1 saatlik görüşmede Suriye meselesi, terörle mücadele, mülteci dramı, Türkiye-AB Eylem Planı gibi konular ele alındı. Erdoğan ile Merkel görüşmesinde, vize serbestisi çerçevesinde terörle mücadele konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerini ve önceliklerini de dikkate alacak ayrıntılı bir değerlendirme için AB kurumlarıyla görüşmeler yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Erdoğan ve Merkel, Esad rejiminin saldırılarının ve Halep'teki son gelişmelerin mülteci meselesini daha da kronikleştireceğine değinerek, Suriye konusunda iş birliğini daha da güçlendirmenin önem arz ettiğini vurguladı. Türkiye-AB Eylem Planı'nın meyvelerini vermeye başladığı, yasadışı geçişlerde azalma yaşandığı, bu konuda işbirliğini sürdürmek gerektiğine dikkat çekildi.

BM POLİSİYLE ORTAK ÇALIŞMA PROVOKATÖRLERİ ENGELLEDİ

Zirvenin güvenliğini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Birleşmiş Milletler polisi sağladı. İstanbul Kongre Merkezi'nde yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis helikopterleri, sürekli uçuş yaparak çevreyi kontrol altında tuttu. Kendilerine Devrimci Parti adını veren 16 kişilik bir grup, Harbiye'de protestolarda bulundu. Polis, gösteri yapmak isteyen gruba izin vermedi. 16 kişi gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153