banner171

Almanya'da kaçak işçi çalıştıran 150 şirkete baskın

Almanya'nın başta Frankfurt olmak üzere birkaç şehrinde, kaçak işçi çalıştıran ve organize suçlara karışan birçok şirkete baskın düzenlendi.

Almanya'da kaçak işçi çalıştıran 150 şirkete baskın
 Alman Haber Ajansı'na (DPA) göre yaklaşık bin 200 gümrük ve polis görevlisi dün sabah saatlerinde 150'den fazla iş yerinde arama yaptı. Aramalar, Frankfurt, Düsseldorf ve Münih Havaalan'ında gerçekleştirildi.
ÖZEL HAREKAT POLİSİ ARAMA YAPTI

Özel harekât polisi Frankfurt'un yakınlarında bulunan Rüsselsheim kentinde çok aileli bir evde de arama yaptı.

Gümrük Dairesi Sözcüsü, baskın sırasında en az dört kişinin gözaltına alındığını doğruladı. Baskınların savcılığın talimatıyla kayıt dışı işçi çalıştırma ve organize suçlara karşı yapıldığını belirten sözcü daha fazla ayrıntının önümüzdeki günlerde bildirileceğini söyledi.

DPA'ya göre polisler nakliye alanında hizmet sağlayan firma ağlarını yıllardır takip etti. Şirketlerin vergi kaçırmanın yanı sıra sosyal güvenlik primlerini de ödemedikleri bildiriliyor.

EKONOMİYE 15 MİLYON EURO ZARAR

Baskın yapılan şirketler arasında çok sayıda Türk firmasının da olduğu tahmin ediliyor. Kaçak işçi çalıştıran firmaların ekonomiye yaklaşık 15 milyon euro civarında zarar verdikleri bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153