banner171

Angela Merkel'den Türkiye'ye övgü!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin, bugüne kadar Suriye'den gelen sığınmacılara yönelik uygulamalarını övdü.

Angela Merkel'den Türkiye'ye övgü!
 Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin, Suriyeli sığınmacılara yönelik uygulamalarını övdü. Merkel, başkent Berlin'de akredite olan gazetecilerin iç ve dış politika konularındaki sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA SAYGIMI İFADE EDEBİLİRİM"

Türkiye -Suriye sınırında yaklaşık 2 milyon, Türkiye'nin içinde de çok sayıda sığınmacının bulunduğuna işaret eden Merkel, "Türkiye, Suriyelisığınmacı sorununun çözümü konusunda son yıllarda çok şey yaptı ve bugün de yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin son yıllarda yaptığının karşısında saygımı ifade edebilirim" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin de bu konuda yapabileceklerinin sınırına geldiğini anlatan Merkel, "Ne şekilde yardım edebiliriz, birlikte nasıl hareket edebiliriz? Bu konularda Türkiye ile görüşmeler yapacağız" dedi.

MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Merkel, ayrıca, Türkiye'nin şimdi de DEAŞ ile mücadeleye verdiği destek nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. Avrupa'da sığınmacılara yönelik saldırılarda bulunan aşırı sağcılara karşı sert tutumun devam edeceğini vurgulayan Merkel, “Başka insanların onurunu söz konusu yapanlara hoşgörü yoktur” ifadesini kullandı. Merkel, halktan aşırı sağcılarla birlikte gösterilerde yürümemelerini de istedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153