banner171

Babuşcu'dan yüzde 50'lik oy sırrı!

AK PARTİ İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yüzde 50 oy başarısının sırrını ayrım yapmaksızın '2.5 Milyon eve yaptıkları ziyarete bağladı. .

Babuşcu'dan yüzde 50'lik oy sırrı!

ATAŞEHİR, Tuzla ve Avcılar’ın seçmeni, Beşiktaş ve Kadıköy’den farklı. Beşiktaş ve Kadıköy’deki seçmen profili daha kemik, daha ideolojik argümanlarla tercih yapan, yanlışsa da benim yanlışım, diyen bir seçmen profili. Kadıköy ve Beşiktaş gibi yerlerde kısmen sonuç aldık. Beşiktaş’ta 5 bin yeni oy aldık. Ataşehir ve Kartal’da önemli bir artış var, Büyükçekmece, Ataşehir, Avcılar, Silivri’de öne geçtik ya da kafa kafayız.

AK PARTİ İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yüzde 50 oy başarısının sırrının, “Endişeli modern” tanımı yapılan seçmen profilinin bulunduğu Etiler, Nişantaşı ve CHP’nin kalesi olarak görünen Beşiktaş ile Kadıköy de dahil kentte 2.5 milyon evin kapısını çalmalarında, projelerini anlatıp endişelerini dinlemelerinde gizli olduğunu söyledi. Çok özel güvenlikli siteler dışında kentteki tüm kapıları çalmaya çalıştıklarını belirten Babuşçu, bu sayede CHP’nin birinci parti olduğu çok sayıda ilçede liderliği yakaladıklarını, şimdiki hedeflerinin 2014 yılı yerel seçimleri olduğunu söyledi.

“Seçmen CHP’deki değişim söyleminin ciladan ibaret olduğunu gördü. O cilayı söktüğünüzde ortada Ergenekon ve statüko kalıyor. Değişim söylemi içselleştirilmemiş bir propaganda malzemesi olarak kaldı” diyen Babuşçu, şunları söyledi:

Yeni CHP cilasının altı görüldü

CHP’nin değişim söylemi üzerinden ortaya koyduğu performans kendisi için hem başarı hem de başarısızlık sebebi olabilecek bir argümandı. Ama değişim söylemi CHP’nin başarısızlık sebebi oldu. Yeni CHP’nin bir söylemi toplum tarafından umut ışığı olarak görülürken, tam tersi eskinin de eskisi bir CHP söylemiyle karşı karşıya kalındı. Müthiş bir tezat ve çelişki ortaya kondu. CHP, AK Parti’yi taklit eden propaganda zemininde işi yürüttü, ama bunlar taklitle olacak işler değil. Seçmen, değişim sürecinin bir ciladan ibaret olduğunu, cila dökülünce CHP’nin Ergenekon ve statükodan ibaret olduğunu gördü.

Bizi şaşırtan bir ilçe olmadı

İstanbul’da bizi şaşırtan ilçe olmadı. 48-50 bandını söylemiştik, beklediğimiz sonucu aldık. Binlerce insanla her gün sokaklardaydık. İstanbul’da İSKİ’nin 4 milyon abonesi var; biliyoruz ki 2.5 milyon da hane var. 20 milyon broşür dağıttık. Hedefimiz 2.5 milyon evdi, çok üst düzey güvenliği olan siteler haricinde hemen hemen hedefimize de ulaştık. Belki gidemediğimiz yüzde 10 kadarlık bir alandır, o da güvenlik ya da sitenin prensip kararıdır. Bu broşürleri, ev ev dolaşmanın yanı sıra bir de AK noktalar ve mobil araçlar vasıtası ile de dağıttık. Teşkilatımız gayet başarılı bir çalışma yürüttü. 888 Çok özellikli, üst düzey gelir grubunun oturduğu siteler var. Oralara da güvenlik nedeniyle giremediğimiz oldu. İdeolojik kararları nedeniyle giremediğimiz yerler oldu. Site yönetimi kimse girmesin diye karar almış, yoksa başka bir durum yoktu. Tabii kemikleşmiş ideolojiler var. Broşürlerimizi kabul etmeyen, almayan tavırlar da gördük. Tam aksi şekilde broşürümüzü büyük bir nezaketle alan, teşekkür eden seçmen profili de gördük. Buralara bizim yapabileceğimiz, mesajımızı taşımaktan ibaret bir faaliyettir. İnsanların düşüncelerine koyduğu prangadan kurtaramayız, önyargıları onlar istemedikçe kırmak mümkün değil.

Bağdat Caddesi’nde hakir görmelerle karşılaştığımız oldu. 29 Mart Yerel Seçimleri döneminde de olmuştu. Arkadaşlara ‘Bu ifadeleri içeren bir kitapçık hazırlayın’ demiştim. Onlar da hazırlamışlardı. Anlatmakta kendimizi ifade etmekte sorunumuz yok, onların dinlemek ve ikna olma korkusu var. Bu sorunun aşılması da bizim elimizde değil. Bu seçmen profili var. Ona da kendimizi anlatabilmenin yollarını arıyoruz. Biz Türkiye partisi olarak kendimizi anlatmanın peşindeyiz, umarız bunu da Başaracağız.

Beşiktaş ve Kadıköy’ün kemikleşmiş oy yapısı var

İstanbul’da yerel seçimlerde kaybettiğimiz ilçelerde bu seçimde seçmenler mukayese etme imkanı buldular. Bu mukayese ile CHP’nin propaganda ve söylemleri ile ilgili kanaat sahibi oldular. Ataşehir gibi bazı ilçelerde küçük bir farkla yerel seçimde kaybetmiştik, ancak bu seçimde büyük farkla öne geçtik.

Daha önce kaybettiğimiz Maltepe, Kartal, Sarıyer, Ataşehir’de özellikle net bir şekilde bir çıtayı seçimlerde yükselttik. 2014 yerel seçimlerinde, bu kaybettiğimiz belediyelerle birlikte ilk defa belediye olan Ataşehir gibi yerlere AK Parti belediyeciliğini götüreceğiz. Ayrıca Avcılar, Büyükçekmece, Silivri Çatalca’ya da özel projelerle halka sesleneceğiz.

Vaatlerimizin takipçisi olacağız

Başta Kanal İstanbul olmak üzere Başbakanımızın açıkladığı tüm projelerin takipçisi olacağız. Taksim, Yassıada projeleri daha erken sonuçlanacak. Bunların zaten altyapı fizibilite çalışmaları belli bir noktaya gelmiş,ihale aşamasına taşınmış projelerdi. 2023 nihai hedef olmak üzere bir kısmı 5 yıl içinde hayata geçecek, Kanalİstanbul gibi bir kısmıda 2023 yılında tamamlanacak şekilde sonuçlanacak.

STAR GAZETESİ


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153