banner171

Bahçeli'den HDP'ye: Sosyalist kalıntısı

Bahçeli 'viski yudumlayan şerefsizler' ifadesinden sonra HDP'ye bri benzetme daha yaptı.

Bahçeli'den HDP'ye: Sosyalist kalıntısı

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Toplumsal olayları yönlendirdiğini düşündüğü ve bu sebeple HDP'ye oy verdiğini iddia ettiği bri kısım seçmene karşı “Boğaz'da viski yudumlayan şerefsizler” ifadesini kullanmıştı. Hala devam eden polemik Bahçeli'nin başka bir açıklaması ile devam ediyor.

Habertürk'e konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi.

"TEK BAŞARILI PARTİ MHP'DİR"

7 Haziran seçimlerinin tek başarılı partisi MHP'dir. “HDP de 80 milletvekili çıkardı” deniliyor. Bütün baskılara rağmen 2011'de 30 milletvekili çıkardıkları yerde şimdi 57 milletvekili çıkardılar. İstanbul ve bazı yerlerde de tek tük HDP milletvekili çıktı, ama bunların içinde sadece HDP oyu yok. Sosyalist partilerin geçmişteki kalıntılarından 21 tanesi de bir araya gelmiş, “HDP'ye oy verelim” demiştir. “Bunun içerisinde viski yudumlayanlar da var” dedik. Kimse 21 sosyalist kalıntıyı hesaba katmıyor. “Bu viski içenler kimdir?” diye bizi sorguluyor. Biz olmadığımıza göre, siz biliyorsunuz. Kulüpçü kulüpçüyü, meyhaneci meyhaneciyi tanır.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞBAKANLIK TEKLİFİ

CHP de çıkmış, yüzde 60 bloku uydurmuş. Bu blok neyin nesi? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sen ne Türkiye'yi ne CHP'yi ne de MHP'yi tanıyorsun. İhanet ile MHP yan yana olamaz. “Yüzde 60 blok ile hükümeti kuralım, ilk 2 yıl Başbakanlığı da Sayın Bahçeli'ye verelim” diyor. Bizi tanımamış okul arkadaşımız. Sanki Çin'den gelen bir Başbakan oyuncağı var, onu bize verirse el çırpıp “Bu benim” diye bağıracağız. MHP'yi çocuk mesafesinde görüp bir oyuncakla kandıracağını zannedenler, kendi partinin içerisinde çocuklaştırılmış, her gelenin oyuncağı haline düşmüştür.

PKK'NIN SİYASİ TALEPLERİ

PKK'nın siyasi talepleri nedir? İmralı canisinin, bağımsız Kürdistan kurulması yolunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden talepleridir. Demokratik özerklik adı altında planlanmış. Buna İmralı canisinin aklı ermez ama küresel güçler bunu yazıp vermişler. AB ilerleme raporları her yıl yayımlanıyor. Orada demokrasi, insan hakları bağlamında PKK talepleri ile uyumlu öneriler Türkiye'ye sunuluyor.

KÜRDİSTAN İÇİN 20 İLDE ÇALIŞMALAR

Raporlar demeti, bu ihanet cümleleri AKP için çok yumuşak bir ortam hazırladı. Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın alan hâkimiyeti kurarak, gelecekte bağımsız bir Kürdistan'ın kuzey ayağını oluşturabileceği 20 ilimizde sinsi sinsi çalışmalar başladı. İktidarın çoğunluğundan yararlanılarak bazı yasalar çıkarıldı. İktidar “Çözüm süreci zedelenmesin” diye sessiz kaldı, göz yumdu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153