banner171

Bahçeli'nin 'püskevit'i Southpark'ta

MHP Lideri Bahçeli Yozgat mitinginde biskuviyi dil sürçmesi ile 'püskevit' diye söyleyince mizahçıların elinden kurtulamadı. Püskevit Southpark'a uyarlandı.

Seçim mitinglerindeki dil sürçmeleri mizaha yetenekli gençlerin elinden kurtulmuyor. Bahçeli’nin Yozgat mitinginde kullandığı ‘püskevit’ kelimesi sosyal medyaya mizah malzemesi oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim mitingleri kapsamında 4 Mart 2011 tarihinde Yozgat’ta idi. Bahçeli, reklamları örnek vererek Türkiye’deki yoksulluğa çocuklar üzerinden dikkat çekmek istemişti.

Bahçeli reklamlarda çocukların ellerinde çikolatalar ve bisküviler birbirlerine ikram ettikleri ve yediklerini; bunları evde televizyonları başında izleyen çocukların ise ailesine ‘bizim niye yok’ diye sorduklarını söylemişti…

Bahçeli bu sözleri sırasında ‘biskuvi’yi ‘püskevit’ şeklinde telaffuz edince sosyal medya da fırsatı kaçırmadı. İletişim kazası çeşitli video kliplere konu oldu.

Aralarından en dikkat çekenlerinden biri de ‘Southpark’ adlı çizgi dizinin baş karakteri Eric Cartman'a uyarlanması oldu. Okuldan eve gelen Eric’in annesine bir şeyler anlattığı sahne Bahçeli’nin sözleriyle uyumlu olunca ortaya tam bir mizah çıktı.


 Biskuvi halk dilinde püsküvü, piskevü, büsküt, büsküğü vb şekillerde telaffuz edildiği biliniyor...Sürç-i lisan insana has bir haslet olduğunu da göz önünde bulundurarak yalnız siyasilerin değil her insanın başına gelebilecek bu iletişim kazasının, faili siyasi lider olunca cin fikirler de boş durmuyor…

İşte yapanların adlandırması ile ‘Eric Cartman’ın ‘püskevit’ isyanı…



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153