banner171

Bakan'dan flaş 'bedelli askerlik' açıklaması!

Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasının doğru olmadığını vurgulayan Milli Savunma Bakanı Işık, "Kesinlikle gündemimizde yok" dedi.

Bakan'dan flaş 'bedelli askerlik' açıklaması!
 Katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Bakan Işık ABD'nin YPG mektubunu değerlendirdi . "Mektubu olumlu adım olarak görüyoruz" diyen Bakan ışık şunları söyledi;
"ABD'nin Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate aldığını göstermesi açısından önemli bir mektup. Bu bakımdan önemsiyoruz. Başlangıçta tavırları farklıydı. Türkiye'nin endişelerini dikkate almaya başladılar. Bu bakımdan olumlu bir mektup. Bu noktada kendisini yazılı olarak taahhüd altına almasını önemli buluyoruz. Mektubun gereğinin yerine getirilip getirilmediğini sahada göreceğiz. ABD daha önceden Münbiç'te verdiği sözü tutmadı. Bu bizim açımızdan yazılı bir taahhüddür. Mektubu olumlu bir adım olarak görüyorum ama uygulamanın esas olduğunu düşünüyorum.

TÜRKİYE İZİN VERMEYECEK

ABD bu işi yapmak isterse büyük oranda başarılı olur. ABD dağıttığı silahları toplamak isterse bunu yapabilir. Ama bizi oyalarsa bu iyi niyetle olaya yaklaşım anlamına gelmez. Eğer ABD ben bu silahları Rakka operasyonu ile işim bittikten sonra toplayacağım diyorsa bu işin takipçisi olacağız. Türkiye PYD'nin bölgenin şımarık çocuğu olmasına izin vermeyecek. ABD Savunma Bakanı ile çarşamba günü görüşeceğim."

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bakan Işık, "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153