banner171

Barışa 2.100 saldırı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son günlerde çözüm sürecini sabote etmek için ülkede terör estiren PKK’ya operasyon yapmasından rahatsızlık duyan HDP, sürecin tıkanmasından hükümeti sorumlu tutmuştu. Oysa HDP’yle organik bağı bulunan PKK, son bir yıl içinde 2.100 terör eylemi gerçekleştirmiş ve 11 Temmuz’da resmi bir açıklamayla ateşkesin bittiğini açıklamıştı.

Barışa 2.100 saldırı
 Her fırsatta ‘Çözüm Süreci’nin mimarı olan AK Parti hükümetini, sürece zarar vermekle suçlayan HDP, PKK’nın son bir yıl içinde 2.100 terör eylemi gerçekleştirmesine toz kondurmuyor. 
DAEŞ’in Suruç’ta yaptığı saldırıyı bahane ederek, “Halkımız kendi güvenliğini alsın” diyerek silahlanma çağrısında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TSK’nın PKK kamplarını bombalaması sonrası ise barış naraları atarak, sürecin tıkanmasından hükümeti sorumlu tutmuştu. Oysa Terör Örgütü PKK, 11 Temmuz’da ateşkesi bitirdiğini ilan etmiş, son günlerde yaptığı hain saldırılarla da çözüm sürecini bitirdiğini resmileştirmişti. 

2.100 TERÖR EYLEMİ

HDP’li yetkililerin görmezden geldiği PKK’lı hainlerin son bir yıl içinde 2.100 terör eyleminin ana başlıkları şöyle: Silahlı saldırı, araç yakma, patlama, taşlı-sopalı saldırı, silahlı çatışma, patlayıcı madde koyma, yol kesme, gasp, kaçırma ya da rehin alma, kundaklama, molotofkokteyli atma, tehdit, pankart asma...

PKK’lı militanların yaktığı araçların bir kısmı sivil vatandaşların özel araçları, bir kısmı da bölge insanına istihdam sağlayan şirketlere ait iş makineleri oluşturuyor. Yine yakılan araçlar arasında askerin ve polisin kullandığı araçlar da bulunuyor.

İşte Terör Örgütü PKK’nın ateşkesi operasyonlardan önce bitirdiğinin kanıtı:  

KCK: ATEŞKES SONA ERDİ

11 Temmuz’da KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaptığı açıklamayla 2012 sonunda fiilen başlatılan, 2013 yılı Nevruzu’nda ise kamuoyuna duyurulan ateşkesin sona erdiğini açıklamıştı. 

15 Temmuz’da KCK yöneticilerinden Bese Hozat, Özgür Gündem gazetesinde yazdığı, “Yeni süreç, devrimci halk savaşı sürecidir” başlıklı köşe yazısıyla adeta savaşın fitilini ateşledi. Hozat’ın bu yazısı internette mahkeme kararıyla erişime engellendi. 

BAYIK: TÜM HALKIMIZ SİLAH ALMALI

Selahattin Demirtaş’ın bir televizyon programında yaptığı, “Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikte Türkiye’ye karşı silah bırakmalıdır” açıklamasının üzerinden henüz bir hafta geçmeden KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’tan tam tersi bir yönde açıklamalar gelmişti. 

20 Temmuz’da yaptığı açıklamada Bayık, “Halkımız meşru savunma örgütlenmesini ve bilincini de geliştirmeli. Bu sadece askeri güçlerin büyütülmesi temelinde değil, halk olarak meşru savunmasını geliştirmeli. Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlemeli” diyerek sivil halkı sisteme karşı açıkça silahlanmaya çağırdı.

SAKALLI OLDUĞU İÇİN PKK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

22 Temmuz’da Adana’da Kalem-Der üyesi Ethem Türkben sakallı olduğu için hamile eşi ve 3 çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Türkben’in PKK terör örgütü yandaşları tarafından öldürüldüğünü ileri süren yakınları, “Yaklaşık 3 yıl önce namaza başladı. Gönüllü olarak müezzinlik yapıyordu. Kimseye zararı olmayan bir insandı. Ama sırf sakalı yüzünden, İslami yaşantısı nedeniyle PKK terör örgütü tarafından tehdit ediliyordu” demişti. 

CEYLANPINAR’DA POLİSİ UYURKEN ÖLDÜRDÜLER

22 Temmuz’da Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, görev yapan 2 polis memuru, evlerinde uyurken başlarından tabancayla vurularak öldürüldü. HPG’ye yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamayla Ceylanpınar’da 2 polisimizin şehit edilmesi olayı PKK’lı teröristler tarafından üstlenildi.

İHBAR VAR DEDİLER POLİSE PUSU KURDULAR

23 Temmuz’da Diyarbakır’da trafik kazası ihbarına giden trafik polislerine pusu kuruldu. Uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutulan 2 polisten biri şehit oldu, diğeri ise ağır yaralandı.

YALANDAN AMBULANS ÇAĞIRARAK PUSU KURDULAR

24 Temmuz’da Erzurum Tekman’da asılsız hasta ihbarı veren PKK üyeleri, ambulansın yolunu kestiler. Örgüt, ambulansı ve 3 sağlık görevlisini kaçırdı. Termik santralde çalışan 15 işçi kaçırıldı. İş makineleri ateşe verildi. Dicle’de askeri araca saldırı düzenleyen PKK’lı hainler iki askerimizi şehit e

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153