banner171

Başbakan 4 ünlü isimle Somali'ye gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ANA ile saat 02.10'da Somali'ye hareket etti

Açlık, kuraklık ve ölümle savaşan ve sefaletin hat safhada olduğu Somli'de çığlıklar çığ gibi büyürken Başbakan Erdoğan, ünlü sanatçılar Sertap Erener, Nihat Doğan, Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy ve büyük bir heyetle Türkiye'den toplanan yardımları götürmek için Somali'ye geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geldi. Başbakan Erdoğan'ı Mogadişu Uluslararası Havalimanı'nda Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed resmi törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, Başbakan Erdoğan tören kıtasını selamladı. Somalili çocuklar, Erdoğan'a çiçek verirken, ellerinde Türk ve Somali bayrağı bulunan Somalililer Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundular.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 02.10'da Somali'ye hareket etti. Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Somali'ye gitti.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'dan önce gece saatlerinde aralarında milletvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Hakan Şükür, sanatçılar Sertap Erener, Nihat Doğan, Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy ile iş adamları TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in de aralarında bulunduğu bir heyet Somali'ye gitmişti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153