banner171

Başbakan, Ailesi ile Somali'ye Gidecek

Partisinin İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında Başbakan Erdoğan, yüzyılın en büyük açlık felaketinin yaşandığı Afrika ülkesi Somali'ye gideceğini söyledi.

Başbakan, Ailesi ile Somali'ye Gidecek

Başbakan Erdoğaan'ın açlık, kuraklık ve salgın hastalık felaketi ile kavrulan Kara Kıta Afrika ile ilgili söylediği o sözler:

Afrika'yı Talan Edenler Şimdi Faciayı Seyrediyor

"Dünya nerede? Gelişmiş ülkeler nerede? Ellerini uzatıyorlar mı? Hayır. Onlar hâlâ bu süreç devam etmek suretiyle, ellerindeki imkânların kendilerine sağlayacağı yüksek rantların hesabını yapıyorlar. Asırlar boyu Afrika'nın kaynaklarını talan edenler şimdi vicdanları sükut etmiş olarak bir faciayı, felaketi sadece seyrediyorlar. Dünyanın bu kanayan yaraya duyarsızlığı bizim için asla kabul edilebilir değildir. Bunu her zeminde sorgulayacağız. Afrika'da yaşanan açlık sorununu eylül ayında New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler toplantılarında gündeme getireceğim."

Ailece Somali'ye gideceğiz

"Bizim milletimiz şu mübarek ayda, şu gelişmeler karşısında oturduğu her

iftar sofrasında bu acıyı inanıyorum ki vicdanında hissediyor. Bizim ne millet ne devlet olarak bu acı insanlık manzarasına seyirci kalmamız asla mümkün değildir. Bu çerçevede gerek kamu gerek sivil bütün kurum ve kuruluşlarımızla yardım seferberliği başlatmış bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Kızılay ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ riyasetinde yürütüyor. TİKA Başkanım şu anda orada. Ben ve Dışişleri Bakanım da ailece Somali'ye gideceğiz. Oradaki durumu yerinde bizler de inceleme fırsatı bulacağız".

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153