banner171

Başbakan Binali Yıldırım'a idam sorusu

Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin idam hakkındaki sorusu üzerine idam cezasının Türk Anayasası'ndan çıkarıldığını hatırlattı.

Başbakan Binali Yıldırım'a idam sorusu
 Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve İçişler Bakanı Efkan Ala ile birlikte kameralar karşısına geçti.

İDAM SORUSU

Başbakan, bir gazetecinin idam hakkındaki sorusuna cevap verdi. Başbakan Yıldırım,"Bilindiği gibi idam cezası Türk Anayasası'ndan çıkarılmıştır. Bugün Meclis toplanacak ve burada ülkenin bu ve buna benzer çılgınlıklarla karşı karşıya kalmamıs için ne gibi ilave tedbirler alınacaksa bunları da diğer partilerimizle değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'a idam sorusu

161 ŞEHİT 1440 YARALI

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Tankların önüne çıkarak, hayatını ülkemizin bağımsızlığı için veren bütün kardeşlerimi tekrar şükranla anıyorum. Kalkışma bastırıldı ancak maalesef 161 şehidimiz var. 1440 kişi de yaralandı.

2839 DARBECİ GÖZALTINA ALINDI

Bu olaya karışan şu ana kadar 2839 çeşitli rütbeden gözaltılar var.

"BİLİNDİĞİ GİBİ İDAM CEZASI.."

Vahim bir olayın sıcaklığı devam ediyor. Tutuklamalar gözaltılar devam ediyor. İşlenen bu suçun karşılığı hukuk sisteminde açık ve seçik tanımlanmıştır. Bilindiği gibi idam cezası Türk Anayasası'ndan çıkarılmıştır.

Bugün Meclis toplanacak ve burada ülkenin bu ve buna benzer çılgınlıklarla karşı karşıya kalmamıs için ne gibi ilave tedbirler alınacaksa bunları da diğer partilerimizle değerlendireceğiz."

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153