banner171

Başbakan Erdoğan'ın yeni hedefi

Başbakan Erdoğan'ın yeni hedefi 12 Haziran'da yüzde 50 oy oranına ulaşan AK Parti, yeni hedefe odaklandı.

Başbakan Erdoğan'ın yeni hedefi
Hedef, CHP'nin yönetimindeki İzmir, Antalya, Mersin ve Eskişehir gibi büyükşehir belediyeleri. Erdoğan, seçimden önce 11 il için büyükşehir sözü vermişti. Bu, yerel seçimlerin önemini daha da artırıyor. AK Parti, 12 Haziran zaferinin ardından gözünü 2014 yerel seçimlerine çevirdi. İktidar, CHP'lilerin yönetiminde bulunduğu İzmir, Antalya, Mersin ve Eskişehir büyükşehir belediyelerini kazanmayı hedefliyor.

BÜYÜKŞEHİR SAYISI ARTACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimlerinin ardından teşkilatlara 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere hazırlanmaları talimatını verdiği kaydedildi.

11 İLE MÜJDE VERMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinden önce 11 ilin daha büyükşehir belediyesine dönüştürüleceğini açıklamıştı. Büyükşehir yapılacak iller arasında Balıkesir, Van, Kahramanmaraş, Denizli, Hatay, Şanlıurfa, Muğla, Aydın, Trabzon, Tekirdağ ve Manisa'nın olduğu belirtiliyor. Malatya'nın ise nüfus kriterini yakalayamadığı ileri sürülüyor.

İl sınırları genişleyecek

İstanbul ve Kocaeli'nin ardından 14 büyükşehir belediyesi ile yeni kurulacak büyükşehir sınırları il sınırları ile aynı olacak. Antalya'da Alanya ve Kumluca ilçeleri büyükşehir sınırlarına girerken, İzmir'de Bergama ile Tire büyükşehire dahil olacak. İl sınırlarının büyükşehir belediyesi sınırları olması halinde ve 12 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin Antalya, Mersin ve Eskişehir büyükşehir belediyelerini kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. 12 Haziran seçimlerindeAK PartiAntalya, Mersin ve Eskişehir'de CHP'yi geride bırakarak birinci parti olmuştu. Büyükşehir seçimlerinde ilin tamamında verilen oylar esas alınacağı için CHP'li Antalya, Eskişehir ve Mersin büyükşehir belediyelerinin AK Parti'ye geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İzmir hesapları yapılıyor

AK Parti, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni alarak büyükşehirlerde CHP'yi sıfırlama hedefi koydu. 12 Haziran seçimlerinde İzmir'de CHP'nin birinci parti olmasına rağmen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin hizmetlerinden duyulan rahatsızlık nedeniyle AK Parti'nin İzmir'i kazanması ihtimal dahilinde görülüyor. Büyükşehir sınırlarının il sınırı olmasına rağmen Diyarbakır'da BDP'nin üstünlüğü dikkat çekiyor. Van'ın da büyükşehir yapılması halinde buradaki seçimin oldukça çekişmeli geçeceği dile getiriliyor.

BUGÜN GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153