banner171

Başbakan Müjdeyi Verdi: Ev Alana Yüzde 15 Devlet Desteği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyen vatandaşa devletin yüzde 15 katkı vereceğini söyledi.

Başbakan Müjdeyi Verdi: Ev Alana Yüzde 15 Devlet Desteği
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, İnşaat sektörü temsilcilerine seslenerek, "Ev alacaklar eğer ev birikim hesabı açıp 3 yılda 5 yılda ne kadar biriktirirse buna devlet de yüzde 15 katkı yapacak" dedi.
Davutoğlu, İnşaat Sektörü Zirvesi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

YURT DIŞINDAKİ ŞANTİYELER BÜYÜKELÇİLİKTİR

"İnşaat sektörü tarihin ilk anından beri var. En çok istihdam sağlayan sektördür. İç ve dış boyutta stratejik bir sektördür. Başbakanlık olarak meselelerinizle doğrudan ilgileneceğiz. Projeleriniz ile yurtdışında da büyükelçilik vasıtasıyla ilgileneceğiz. Sizin yurtdışında, önünde Türk bayrağı dalgalanan şantiyeniz bizim büyükelçiliğimizdir. Nerede inşaat şirketinin şantiyelerinde Türk bayrağı dalgalanıyorsa orası bizim büyükelçiliğimizdir. Bu aziz vatan her köşesiyle bir hazinedir. Körfezin bütün petrolleri bize verilse, bir tek İstanbul'un değerini karşılamaz. Şirketlerimiz uzun vadeli projelere giriyorlarsa bu bize olan güveni gösterir.

İMAR YASASI

Mevzuat konusunda herhangi bir aksama varsa bunu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. İmar yasasını sizinle tartışmaya açıyorum. İmar yasasının en önemli ayağı şeffaflıktır. Öngörülebilirliktir. Kararların ve kuralların net olması lazım. Biz hak edişleri günü gününe veriyoruz. Ama düşük teklifle ihale alarak sonra tekrar tekrar arttırıma gitmek, güven olayını gündeme getirir. Sektörde müşavirlik konusu en önemli eksiğimizdir. Katma değer alanlarına girin. Alt sektörlerin desteklenmesi ve arttırılması sizden beklentilerimizdir.

TALEPLERİNİZ YERİNE GETİRİLECEK

İş sağlığı ve güvenliği meselesi sektörün sorunudur. İş kazalarının çoğu bu sektörde oluyor. Kanunu çıkartmak kolay, önemli olan o kanuna sahip çıkmaktır. İnsanın estetiği ahlaktır. Şehirlerin estetiği imardır. Sizin hazırladığınız bildirgeyi hükümet bildirgesi olarak kabul ediyorum. Altına ben de imzamı atıyorum. Talepleriniz yerine getirilecektir. Bizimde sizden isteğimiz çalışanlarınızı bilinçlendirmenizdir. İmar bir imza ile değer kazanmışsa vergilendirilecek. Kimsenin hak ettiğinden fazla bir şey almaması, ama az da almaması için gereken düzenlemeler yapılacak.

KONUT ALACAKLARA YÜZDE 15 DESTEK

Çeyiz yardımını açıklamıştım. İşte onun gibi konut alacaklara da karşılıksız yüzde 15 yardım yapacağız. Konut edindirme esnasında bir vatandaş konut almak için birikim yapıyorum diyerek beş yıl süre ile bir hesapta para biriktiriyorsa, ev alırken bu paraya yüzde 15 de devlet katkı sağlayacak."

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153