banner171

Başbakan Yıldırım: Ey FETÖ'nün hainleri!!!

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün cuntacı askerlerine çok sert tepki gösterdi.

Başbakan Yıldırım: Ey FETÖ'nün hainleri!!!
 Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. 
Başbakan'ın gündeminde 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi vardı. 

İlk kez bu kadar duygusal ve sinirli olduğu gözlenen Başbakan Yıldırım, darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün cuntacı askerlerine çok sert tepki gösterdi.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi: 

Bu darbeciler bunu da yaptılar. Bunların hiçbir kutsalı yok. Bunlar hiçbir durakta beklemezler. Bunların amacı hedefe ulaşmak için her şey mübahtır. Birkaç saat içinde her şeyi bitirip ülkeyi ele geçireceklerdir. Uçak ve silahlarla bu aziz milleti sindirebileceklerini sandılar. 

Ancak hata yaptılar. Bu yola kefenle çıkmış bir liderin Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan, uçağa binmekten, jetlerden korkmadı. Havalimanı üzerinde uçan uçaklardan korkmadı, kefenimi giydim geliyorum dedi. Darbecilerin hesap edemedikleri bir nokta daha vardı. Zoru görünce ceketini bırakıp gidecek bir başbakan da yoktu. Ey FETÖ'nün hainleri siz bizi ne sandınız? Siz bizi korkar siner kaçar mı sandınız?

Bizim Allah'a bir can borcumuz var, ölümü içinde öldürmüş insanlarız. Dün korkmadık, yarın da öbür günde can borcunu teslim edinceye kadar asla korkmayacağız.

Meclis'i bombalayınca üyeleri kaçar sandılar. Ama siz milli iradeyi teslim etmediniz. Ben bu asil direnişte milli egemenliğe millet iradesine sahip çıkan milletvekillerimize hayatlarını ortaya koyarak gazi Meclis'e sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bombalar altında Meclis'i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. CHP ve MHP milletvekillerini kutluyorum. Darbe karşı bildiriye imza atan HDP'ye de teşekkür ediyorum.' 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153