banner171

Bayram için otobüs firmaları yok satıyor

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şehirlerarası otobüslerdeki doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerine çıktığı, firmaların bu dönemde 8-10 milyon kişiyi taşıyacağı bildirildi.

Bayram için otobüs firmaları yok satıyor

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, haziran ve temmuz ayında yaz tatili yolculuklarıyla birlikte oldukça yoğun bir dönem yaşadıklarını söyledi.

Bu yoğunluğun Ramazan ayının gelmesi ve seyahatlerin  azalmasıyla yerini sessizliğe bıraktığını vurgulayan Erdoğan, bugünlerde yine yoğun bir hareketlilik yaşadıklarını anlattı.

Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesinde otobüs firmalarının yoğun talep aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bayram nedeniyle 25'inden itibaren otobüslerdeki doluluk oranları yüzde 90'nı geçti. Birçok yönde ve seferlerde yer kalmadı. Firmalar, Ulaştırma Bakanlığının izniyle ek seferler koyacak.

Özellikle bayram öncesindeki 25-29 Ağustos arası ile sonrasındaki 3-5 Eylül arasında oldukça yoğun. Aradaki günlerde de otobüslerimiz belirli doluluklara ulaşacak.

Bayram dönemince günde yaklaşık 10 bin aracımız terminallerden hareket edecek. Bu şekilde gidiş-dönüş olmak üzere bayram boyunca 8-10 milyon kişinin seyahat etmesini bekliyoruz.''

Koltuk arkası televizyon ve internet gibi hizmetlerin otobüslerle seyahatleri daha zevkli hale getirdiğini ifade eden Erdoğan, ''5-6 saatlik mesafeler film izleyerek, TV programlarını seyrederek nasıl geçtiği bile belli olmuyor. Daha keyifli ve güvenli yolculuğu tercih edenler otobüslere yöneliyor. Bu da bizi mutlu ediyor'' dedi.

KELLE KOLTUKTA YOLCULUK ETMEYİN

Erdoğan, bu dönemlerde yüzbinlerce kişinin mahalle aralarından kalkan, belgesiz otobüslerle yolculuk yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İnsanlar adeta kelle koltukta yolculuk ediyor. Belgesiz otobüslerde ne araç ne de sürücü denetleniyor. Sürücünün kaç saat yol gittiği bilinmiyor. Yolda uyuyan bir sürücünün yol açacağı trafik kazası, üzücü sonuçlar doğurabilir.

Biz, otobüs terminallerinden kalkan otobüslere binilmesini istiyoruz. Belgesiz otobüslere, sokaklardan kalkan minibüslere itibar edilmemeli.''


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153