banner171

Bayram tatili trafiği başladı

Ramazan Bayramı tatili erkene alınınca İstanbul'dan kaçış da başladı.

Bayram tatili trafiği başladı
 Arefe olan perşembe günü için de kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasıyla 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı. Bu yoğunluk ilerleyen saatlerde normale dönerken, asıl yoğunluğun akşam saatlerinde başlayabileceği belirtildi.
AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

Bu sabah saatlerinde İstanbul'dan Kocaeli istikametine doğru birkaç saat devam eden yoğun araç trafiği yaşandı. Bu yoğunluk ilerleyen saatlerde normale dönerken, asıl yoğunluğun akşam saatlerinde başlayabileceği belirtildi. Her dini bayram öncesi olduğu gibi bu bayram arefesinde de İstanbul'dan beklenen araç trafiği yoğunluğu nedeniyle bir dizi önlemler alındı.

GEMİ SAYILARI ARTTI

TEM ve D-100 karayolu'nda bakım onarım çalışmaları durduruldu. Bu arada Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşımacılığı yapan feribot işletmeleri de gemi sayılarını arttırdı. İDO bugünden itibaren bu hattaki feribot sayısını 14'den 18'e çıkarırken, en büyük feribotlardan biri olan ve iki katı da kullanıldığında bir seferde 250 otomobil taşıyabilen Balıkesir 10 adlı feribotu da bu hatta kaydırdı. Ancak bu feribotun iki katı birden kullanılmıyor ve şimdilik sadece bir katı kullanılarak 137 araç taşınıyor.

5 KİLOMETREDE BİR TRAFİK EKİBİ

TEM ve D-100 Karayolu'nda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bugünden itibaren 5 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulmaya başlandı. Trafik yetkilileri, TEM Otoyolu'nda asıl yoğunluğun bugün öğlenden sonra veya akşam saatlerinde beklendiğini belirtirken, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, özellikle TEM Otoyolu'nda emniyet şeridini kapatmamaları gerektiğini hatırlattı. İzmit'ten transit geçecek sürücülerin kent içine girmemelerini de isteyen trafik yetkilileri, D-100'ün kent içi geçişinde viyadük çalışması nedeniyle yolun daraldığını ve trafiğin alternatif yollara verildiğini de hatırlatarak, zorunlu olmadıkça bu yola girilmemesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153