banner171

Bayrampaşa’da kurban satıcılarına ‘Villa Kurban’ tesisi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte modern kurban satış ve kesim alanları kurulmaya başlandı. Bayrampaşa Belediyesi yeni uygulamalarıyla vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve konforlu bir şekilde yerine getirmelerini sağlıyor.

Bayrampaşa’da kurban satıcılarına ‘Villa Kurban’ tesisi
 Farklı ve etkili bir hizmeti devreye sokan Bayrampaşa Belediyesi zor şartlarda yaşayan kurban satıcıları için özel hazırlanan ‘'Villa Kurban''ı daha da geliştirerek hizmete hazır hale getirdi. Türkiye'nin dört bir yanından kurban satışı yapmak için Bayrampaşa'ya gelecek olan kurban satıcıları, traş bıçağından
sabununa,şampuanından havlusuna kadar hazır bulunan ‘'VİLLA KURBAN' da satış yapabilecek.


KURBANLIKLARIN TAMAMI YERLİ
Bin 500 büyükbaş hayvanın satışa sunulduğu Bayrampaşa'da kurbanlıkların tamamı yerli. Sağlık taramaları yapılarak Edirne, Tekirdağ, Çatalca, Silivri, Kastamonu ve Sivas'tan getirilecek olan kurbanlıklar, Bayrampaşa'nın konforlu ve güvenli satış merkezlerinde 29 Ağustos Pazartesi yerini alacak.
4 DAKİKADA HİJYENİK KESİM
Vatandaşlar, Bayrampaşa'da belediyeye ait veya belediye onaylı birden çok mekanda, güvenli ve steril şartlarda veteriner kontrolünde kurbanlarını kesebilecek. Bayrampaşa Belediyesi'nin modern kurban kesim tesisinde 4 dakika gibi kısa bir sürede büyükbaş kurbanlıklar kesilebilecek. Ayrıca alanlara yerleştirilen monitörlerden de kurban kesme sırası takip edebilecek.


GEBE HAYVANLAR KURBAN EDİLEMEYECEK
Dişi hayvanların gebe olup olmadığı alana kurulan ultrason cihazı ile tespit ediliyor. Gebe hayvanların kesimine ise izin verilmeyecek.

KURBAN SATICILARINA ÖZEL KIYAFET
Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da kurban satıcılarına özel kıyafetler hazırlatarak görselliği ve hijyeni ön plana aldı. Kesim yapacak olanlar için de, satıcılarınkinden farklı, antibakteriyel kıyafetler tasarlandı. Kurban kesim ve satış alanlarında kullanılmak üzere 7 ton kireç hazırlandı. Vatandaşların kullanımına hazır otomatik galoş makineleri kurban alanlarına yerleştirildi.
ALO BOĞA HATTI HİZMETİNİZDE
Bayrampaşa Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ‘Alo Boğa Hattı' ile de vatandaşların hizmetinde olacak. Kurbanlıkları kaçanlar, yaralananlar veya kurbanla ilgili herhangi bir sorun yaşayanlar 444 1 990 Çağrı Merkezini arayarak yardım talep edebilecek.
DHA

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153