banner171

Binali Yıldırım kabine listesini bugün 10.00'da Erdoğan'a sunacak

Binali Yıldırım kabine listesini bugün 10.00'da Erdoğan'a sunacak

Binali Yıldırım kabine listesini bugün 10.00'da Erdoğan'a sunacak
 AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın yeni kabine listesini bugün 10.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı bildirildi.
GECE YARISI BEŞTEPE MESAİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı kabul etti.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği Yıldırım ile görüşmesi saat 01.25'te başladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

KABİNE JET HIZIYLA KURULACAK

Saat 10:00'da Erdoğan'a hükümetinin listesini sunacak olan Yıldırım, kabinesinin onaylanmasının ardından, Meclis'te Genel Başkan ve Başbakan sıfatıyla ilk grup toplantısını yapacak, ardından da MYK'yı açıklayacak. 65. Hükümet programının bugün Meclis'te okunmasıyla devam etmesi bekleniyor. Hükümet programının görüşmeleri 27 Mayıs Cuma, güvenoylaması ise 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

GÖZLER YENİ KABİNEDE GÖREV ALACAK İSİMLERDE 

Ak Parti MKYK'da yaşanan kapsamlı değişiklik sürprizinin ardından, gözler yeni kabineye çevrildi. MKYK'nın yarı yarıya değişmesi, daha önce yapılacak değişikliğin 5-7 bakanlıkla sınırlı kalacağı ifade edilen kabinede de daha kapsamlı bir değişiklik yaşanabileceği beklentisi doğurdu.

Kulislerde Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerlerini koruyacakları konuşuluyor. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kabine dışı kalacağı, yerine Nurettin Canikli'nin gelebileceği belirtiliyor. Canikli'nin adı Bülent Tüfenkçi'ye görev verilmemesi durumunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı için de dillendiriliyor. Ancak Canikli'nin bir son dakika sürpriziyle, önümüzdeki süreçte yoğun çalışacak Meclis'te grup yönetiminin "güçlü" tutulması için Grup Başkanvekilliği'nde kalabileceği de konuşuluyor. Aynı gerekçeyle Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın da, kabineden Grup Başkanlığı'na geri çekilebileceği, bu durumda Mehmet Özhaseki'nin hükümete girebileceği ifade ediliyor. Özhaseki'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini üstlenebileceği öne sürülürken, bu koltuk için Erol Kaya'nın da adı geçiyor. Kaya'nın adı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için de geçiyor.

Yıldırım'dan boşalan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için Yıldırım'ın eski bürokratı Ahmet Arslan'a şans tanınırken, bu koltuğa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da kaydırılabileceği belirtiliyor. Yılmaz'ın, Ulaştırma'ya kayması durumunda ise, Milli Savunma Bakanlığı'na Emrullah İşler'in getirilebileceği öne sürülüyor.

Kulislerde, MKYK'ya alınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kabine dışı kalacakları ifade edilirken, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İstanbul Milletvekili Belma Satır'ın isimleri ise kabinenin yeni kadın üyeleri olarak dillendiriliyor. Son MKYK'da yer almayan parti sözcüsü Ömer Çelik'in Başbakan Yardımcılığı'na getirilebileceği öne sürülüyor.

MKYK listesinde yer almayan Recep Akdağ'ın sağlık Bakanlığı'na getirilebileceği, bu durumda da halen bu görevi yürüten Mehmet Müezzinoğlu'nun Genel Merkez yönetimine çekilebileceği öne sürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153