banner171

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' yakıştırmasını sert sözlerle eleştirdi.

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' sözleriyle yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Önce lafa bakarım laf mı, bir de söyleyene bakarım adam mı?" sözleriyle yanıt verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım NTV canlı yayınında soruları yanıtlıyor. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanı'na yönelik eleştirileri vardı. Bu sabah da Kılıçdaroğlu hakkında bir soruşturma başlatıldı. Bu gelişmeleri nasıl değerlendirirsiniz?
Cumartesi-Pazar CHP'nin kongresi vardı. Bu kongrede Kılıçdaroğlu eleştirmedi küfretti hakaret etti kime hakaret etti Cumhur'un reisine yani milletin başkanına hakaret etti. Aslında bütün millete onun nezdinde hakaret etmiş oldu. Bir siyasi parti genel başkanının yapmaması gereken bir iştir. Esasında eleştiri sonuna kadar siyasette de var günlük hayatta da var. Kılıçdaroğlu Atatürk'ün partisinin başında olduğuyla hep övünür Atatürk'ten de örnek aldığı yok. Atatürk'ün siyasi nezaketi kitaplara konu olmuştur. Mevlana, 'Her lafa verilecek cevap var lakin önce lafa bakarım laf mı söyleyene bakarım adam mı' der. Herkes ne yaptıysa seçimlerde sonucunu alıyor.

Başkanlık sistemi... Siz otoriterleşme kaygısına katılır mısınız?
Bu kaygı yok. Vatandaşın böyle bir kaygısı yok. Bu siyasi rakiplerimizin algı oluşturmak üzere ortaya attığı bir söz. Bu sistemde koalisyon yok, güçlü bir Meclis var. Parlamenter sistemde güçler dengesi tam sağlanamıyor. Başkan seçimiyle belediye başkanı seçiminde fark yok.

Yine bu sabah Kilis'ten gelen haberle başladık haftaya. Size ulaşan yeni bir bilgi var mı?
Kilis'in güneyinde 3 adet roket saldırısı ikisi boşa biri okul bahçesinde bir görevliye isabet ediyor ve görevli hayatını kaybediyor. Bir süreden beri o bölgede rejim muhalifi güçlerle DAEŞ ve PYD gibi unsurlar arasında çatışma var. Bizim için bölgenin Suriye tarafı çok önemli. Gereken karşılık veriliyor, verilmeye devam edecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör canımızı acıtıyor. Terörle mücadele devam ediyor. Dün yine kalleşçe 3 polisimizi şehit ettiler. Tabii terörle mücadelede tek sesli olmak çok önemli.

AKADEMİSYEN BİLDİRİSİ POLEMİĞİ

Akademisyen diye kendilerini niteleyen grubun yayımladığı bildiri esef vericidir. PKK'nın yazacağı bir bildiri bundan farklı olamazdı. Ne yazık ki teröre alet olmuşlardır. Onlardan beklenen 'Biz kandırıldık, milletten özür diliyoruz' demeleridir.

"KÜRTÇE ANONS OLMAYACAK"

Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Ana dilde öğrenmek serbesttir. Tek devlet tek millet tek vatan ve tek bayrak. Bu 4 değişmez ilke asla ve asla  tartışma konusu olmaz. Gündeme getirilen öz yönetim sözde yönetim bunlar zırvadır. Kürtçe anons konusu da gündemde değildir.

"ATATÜRK HAVALİMANI, DÜNYA 3.'SÜ OLDU"

2015'te Atatürk Havalimanı, havayolu taşımacılığında dünya 3.'sü oldu. 2019'a kadar 30 bin kilometre bölünmüş yol hedefliyoruz. Bin 500 kilometre kadar da sıcak asfalt kaplama işi yapacağız. 

"ANKARA-NİĞDE ARASINA OTOYOL YAPACAĞIZ"

Yap-işlet-devret modeliyle yapacağımız acil yatırımlar var. Ankara-Niğde arasında yapacağımız bir otoyol var. Bunu yaptığımız zaman önemli bir bağlantıyı yapmış olacağız. 

"KANAL İSTANBUL PROJESİNİN İHALELERİNİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Kanal İstanbul'da bu sene çalışmalar biraz daha hızlanacak. Yapım çalışmalarını bu sene sonuna kadar başlatmayı hedefliyor en azından ihalelerini yapmayı hedefliyoruz. Bu büyük bir proje.

"3.KÖPRÜ BU YAZ AÇILACAK"

3. köprü aslında önümüzdeki Mayıs gibi bitiyor ancak devam eden yollar var 115 kilometre bağlantı yolları ile 225 kilometreyi buluyor bunlar tamamen bittikten sonra açalım diye bir karar aldık. Dolayısıyla Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır hale gelecek.

"3. HAVALİMANI 2018'DE AÇILIYOR"

3. havalimanı da tüm hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz bu dünyanın en büyük havalimanı birinci etabı 26 Şubat 2018'de açılmış olacak. Ondan sonra iki etabı daha var. Onlar da alınacak. Bittiğinde 150 milyon dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153