banner171

BM'den Türkiye'ye mülteciler çağrısı

BM'den Türkiye'ye mülteciler çağrısı

BM'den Türkiye'ye mülteciler çağrısı
 

BM, Türkiye'ye sınırları açması konusunda çağrıda bulundu.

HÜR HABER / HABER MERKEZİ

BM, Türkiye'ye Suriyeli sığınmacılara sınırı açma çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

On binlerce kişi Esed rejimi ve Hizbullah ile Şii milislerin karadan, Rus uçaklarının ise havadan vurduğu Halep'ten 5 Ocak'ta göç etmeye başlamıştı. BM, öğle saatlerinde net olarak teyit ettiği haberi dünya kamuoyu ile paylaşmış ve "15 bin kişi Halep'in kuzeyinden Türkiye'ye doğru hareket etti" demişti.

ŞU ANDAKİ DURUM

Halep'in Azez ilçesi ve Babul Selam Sınır Kapısı'nda binlerce Suriyeli Türkiye'ye geçmek için beklerken, Öncüpınar Sınır Kapısı kapatılarak Suriyelilerin gelişlerine izin verilmiyor.

TÜRKİYE'YE YAKLAŞTILAR

Türkiye kitleler halinde sınırlarına yaklaşan mülteciler için barınma alanı açmayaçalışıyor.

İÇERİ GİRMELERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Doğu illerinde devam eden terör, operasyonlar ve özellikle Sur gibi bölgelerdeki esnafın ekonomik çöküntüsü düşünüldüğünde gelen Suriyelilerin Türkiye'nin içerisine doğru hareketine izin verilmeyecek. Bu durum resmi olarak beyan edilmemiş olsa da Öncüpınar Sınır Kapısı'nın kapatılması ve Babı Selam Sınır Kapısı içerisine çadır kent kurulacağının 

SINIRDA ÇADIR KENT ADIMI

Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde Babul Selam Sınır Kapısı içerisinde Türkiye sınırına sıfır noktada çadır kent oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153