banner171

Bölgedeki rektörlerden güvenlik zirvesi

Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan rektörler, teröristlerin üniversite tehditlerini anlatarak, tehdit başlıklarını sıraladı.

Bölgedeki rektörlerden güvenlik zirvesi
 Doğu ve Güneydoğu üniversitelerininrektörleri, gelecek günlerde İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir araya gelecek. YÖK'te yapılacak güvenlik zirvesinde terör örgütüPKK'nın üniversitelere yönelik tehdidi konuşulacak. Toplantıya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 20'yi aşkın üniversitenin rektörü katılım gerçekleştirecek.

Toplantı hazırlık yaptıklarını belirten bölge rektörleri, "Tarih ve saat bize bildirilecek, bekliyoruz" dedi. Gündemi, Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarının oluşturacağını belirten rektörler, tehdit başlıklarını şöyle sıraladı.

1- PKK'NIN ÜNİVERSİTLERDEKİ ETKİNLİĞİ

Terör örgütü PKK'nın üniversitelerdeki etkinliği ele alınacak.

2-ÖĞRENCİ OLAYLARI

Bölgede, öğrenci olaylarının süreklilik kazanması için terör örgütünce yapılan çalışmalar kayda geçirilecek.

3- KAMPUS GÜVENLİĞİ

Üniversitelerde kampus güvenliğinin tehdit altında olduğu belirtilecek. Özellikle öğrenci giriş çıkışlarında yaşanan kimlik belgesi gösterme zorunluluğuna uyulmaması gündeme gelecek.

4- BOMBA ENDİŞESİ

Ankara ve İstanbul'da yaşanan canlı bomba eylemlerinin üniversite kampuslarında da gündeme gelebileceği kaygısı dile getirilecek. Kampus içinde sivil polislerin yer alması ve olası bir eyleme karşı harekete geçmesi talep edilecek.

5- TAKVİYE GÜVENLİK İSTENDİ

Öğrencilerin kampus dışındaki yurtlara, üniversie personelinin de evlerine ulaşımda sıkıntılar yaşandığı belirtilecek. Ulaşım için Hakkari, Şırnak ve Siirt gibi illerde güvenlik takviyesi istenecek.

Kaynak : Habertürk

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153