banner171

Bugün Gazetesi'nden ''50 şehit'' yalanı

Şehit cenazelerini istismar eden Bugün Gazetesi'nin sürmanşetten verdiği algı yönetmeye yönelik haberi ''bu kadar da olmaz'' dedirtti.

Bugün Gazetesi'nden ''50 şehit'' yalanı
 Yaşanan her olumsuz hadiseyi fırsat bilip hükümeti yıpratmak için harekete geçenCemaat medyası, Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrası yine sahneye çıktı.

Suruç'ta meydana gelen patlama ve sonrasında IŞİD ile PKK'ya yönelik yapılan operasyonları ekranlarında ve gazetelerinde çarpıtarak veren Cemaat medyasının gerçek yüzü ise Zaman Gazetesi yazarları Ahmet Turan Alkan ve Ali Bulaç arasındaki diyalogta ortaya çıkmıştı.

SKANDAL SORU!

Askerin yaptığı operasyonları sert sözlerle eleştiren Bulaç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti PKK'nın hedeflerini bombalıyor. Bu da rutin bir iş... Defalarca bombaladı. Her hangi bir sonuç almadı. Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya karşı mücadele veriyor. Zayiat veriyor. Şehit veriyor. Şehit cenazeleri geliyor. PKK'nın verdiği zayiat 5-6 katı... İnsan ölüyor. Bu sorun yine çözülmüyor. PKK diye bir vakıa var. Kıyamete kadar biz bu yöntemi takip etsek bu dramı, bu trajediyi, bu katillikleri bu katliamları tekrar edip duracağız.'' demiş, konuşmasının sonuna doğru ise hızını alamayarak ''Bu hakikat net berrak olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen iki polisimiz şehit oldu diye neden Kandil bombalanıyor" şeklindeki skandal bir soruyu gündeme taşımıştı.

SON KİRLİ MANŞET BUGÜN'DEN

Zaman yazarının bu skandal sorusundan sonra algı yönetmeye devam eden Cemaat medyasının son ''kirli'' manşetini ise Bugün Gazetesi attı. 



''50 ŞEHİT'' YALANI

Bilinçli olarak bilgi kirliliği oluşturmaya çalışan Cemaat medyasına bağlı Bugün Gazetesi bugün sürmanşetten ''Suruç'tan bu yana 50 şehit verdik'' başlığı ile verdiği haber ile okurlarını kandırarak, şehitler üzerinden vatandaşı galeyana getirmeye çalıştı.

50 DEĞİL 16 ŞEHİT!

Manşetten verilen, yalan ve çelişkili ifadelerin yer aldığı haberin özet kısmında ''20 Temmuz'da Suruç'tan gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından meydana gelen terör saldırılarında 50 vatandaşımızı yitirdik'' diye yazılırken söz konusu tarihlerde verilen şehit sayısı 50 değil, 16 olarak kayıtlara geçtiği biliniyor.

MANŞETLE DETAY UYUŞMUYOR

Söz konusu haberin manşet bölümündeki kısımda bu ifadeleri kullanan ve haberin detayı için okuyucusunu gazetenin 14. sayfasına yönelendiren Bugün Gazetesi, 14. sayfada verdiği haberin detayında ise şu ifadeleri kullanıyor;

''Son on bir günde meydana gelen terör saldırılarında elli kişi hayatını kaybetti. Suruç patlamasıyla başlayan terör saldırılarında 10 asker, 7 polis şehit oldu. 33 de sivil vatandaş öldü.''

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153