banner171

Bülent Arınç: Terör hortlamasın diye sabrettik ama...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörün tekrar hortlamaması için PKK'ya sabrettiklerini söyledi.

Bülent Arınç: Terör hortlamasın diye sabrettik ama...
 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, NTV ekranlarında canlı yayınında Ahmed Arpat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
TERÖR HORTLAMAMASI İÇİN

Bülent Arınç, PKK'lıların karakolların önünden geçerken askere el salladıklarını ancak terörün hortlamaması için buna sabrettiklerini söyledi.

Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları;

"Halkın şöyle söylediğini biliyorum "Üzerinde silah olan bu PKK'lı teröristler karakolun önünden geçiyor. Asker de onları hiç bir şey yapmıyor. Durum biraz böyleydi. Ama bunun bir tek sebebi vardı; terörün tekrar hortlamaması ve siyasi görüşmelerin sonuca ulaşması.."

TSK'NIN OPERASYONLARI

- TSK operasyonlar düzenliyor. Hükümet açısından analar ağlamasın söyleminden terörün kökü kazınana kadar mücadeleye devam denildi. Bu noktaya nasıl gelindi?

Zor olumsuz bir sorudan başladınız ama gündemde bu var maalesef. Maalesef PKK'nın saldırıları acımasızca devam ediyor kalleşçe pusular kurmak suretiyle. Yüksek yoğunluklu bir çatışma. Çözüm sürecinde en iyi noktaya gelmek için çabaladık. Süreç içerisinde de örgüt ve örgüt bileşenlerinin cana mala insana yönelik karakollara saldırmayan mayın döşeyerek askere polise pusu kurmayan bir süreç geçirdik.

ZERGELE PKK'NIN YALANIDIR

Kamu güvenliği esas olacak, süreç buna göre ilerleyecek. Son günlerde Zergele ismindeki bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu PKK'nın ve onun propagandasını yapan unsurların alçakça bir yalanıdır. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Masum insanlara ve sivillere yönelik operasyon yapılmadı.

Türkiye içinden de çözüm sürecini bitirmek isyenler var. 7 Haziran seçimdir HDP yüzde 13 ile barajı aştı. Buna saygısızlık etmeyiz.'

"PKK'YA NİYE BU KATLİAMI YAPIYORSUN DİYEMİYORLAR"

- Bu ortamda hükümetin ya da AK Parti'nin HDP'ye gel oturalım konuşalım demesi gerekmez mi?

HDP'nin de ona destek olan medyanın da bu işlerde başarılı olduklarını söylemem lazım. PKK'ya niye bu katliamı yapıyorsun diyemiyorlar. Bu nedir bizim onlarla organik bağımız var bir şey söyleyemeyiz. Çözüm sürecinin Türkiye için olmazsa olmaz bir sonuç olduğuna inanıyoruz. Barajı aştılar sustular. HDP'nin içinde şiddeti reddeden pek çok milletvekili var.

"ARTIK BEŞ KURUŞA SİMİT DEVRİ GEÇTİ"

Kandırıldık mı aldatıldık mı diyorsunuz yoksa iyi niyetliydik mi?

Kandırıldık da aldatıldık da hükümet için kabul edilebilir değil. İyi niyetliydik. Bir insanın inancına diline küfredersen ben buradan bir çıkayın sizden intikamını alacağım diye düşünebilir diye desteklemiştik. Biz üzerimize düşeni yaptık, onlar tatmin olmadı. Sonunda silaha sarılar. Zaten ellerinden düşmemişti. Biz kendimiz aldanmadık. 78 milyon insanın hatırına bir gün bu iş çözülecek diye umutla bekledik. Hangi partiyle koalisyon kurarsak kuralım çözüm süreci masada olacak. Prensibimiz onlar ateş etmedikçe bizim eylem yapmayacağımızdı. Artık beş kuruşa simit devri geçti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153