banner171

Büyük usta Yaşar Kemal, son yolculuğuna uğurlandı

Türk edebiyatının büyük ustası Yaşar Kemal, son yolculuğuna uğurlandı.

Büyük usta Yaşar Kemal, son yolculuğuna uğurlandı
 Bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün 92 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının ulu çınarı yazar Yazar Kemal'in sevenleri, erken saatlerden itibaren yazar için cenaze töreninin düzenlendiği Teşvikiye Camisi'ne geldi.

ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

Edebiyatın büyük ustası Yaşar Kemal'in cenazesine katılanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra çok sayıda siyaset, spor ve sanat camiasından ünlü isimler katıldı.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE DUA EDİLDİ

Yazarın tabutunun başında bazı vatandaşlar Türkçe ve Kürtçe dua ederken bazıları ise Kur'an-ı Kerim okudu.

Yaşar Kemal'in manevi oğlu Ahmet Güneştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün en zor günümüz, namuslu bir ömür yaşadı. Bize güzel insanlar olmamızı öğretti. Bütün hayatını barışa adadı ve ölümü de barışın en yakın olduğu güne denk geldi, 28 Şubat anlamlı bir gündür, tesadüf değildir. Her zaman barışı göreceğim diyordu bence gördü ve hissetti. Ve bence böyle bir günü seçmiş olması bütün insanlığa bir mesaj verdi. O dev adam bütün ağırlığıyla bugünü seçti" diye konuştu.

Sanatçı Tarık Akan da Yaşar Kemal'in dahi bir insan olduğunu ifade ederek, "Acımız büyük, olağanüstü bir insandı. Yaşar ağabeyi ölümsüzlüğe uğurluyoruz" dedi.

YAŞAR KEMAL'İN VEFATINI DÜNYA BASINI BÖYLE DUYURDU

AP (ABD): “İlk romanı İnce Memed ile tanınan Yaşar Kemal, aynı zamanda ilk yıllarında kalemini Marksizmi desteklemek ve kendisinin de parçası olduğu Kürtler dahil Türkiye’deki azınlıkların haklarını savunmak için kullandı.”

New York Times (ABD): “Kürt haklarının açık sözlü savunucusu ve ülkesinin liderlerinin keskin muhalifi olarak Yaşar Kemal sık sık yasalarla sorun yaşıyordu.”

BBC (İngiltere): “Yaşar Kemal Türkiye’nin ilk Nobel Edebiyat Ödülü adayıydı. Çalışmaları sayısız dile çevrildi.”

Guardian (İngiltere): “Yaşar Kemal mazlumların yaşamlarına eğilen ve çalışmaları 40 dile çevrilen Türkiye’nin en büyük yazarlarından biriydi.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153